Catalonia Sacra se suma a la celebració del 30è aniversari de les Jornades Europees del Patrimoni (JEP), programant el 8, 9 i 10 d’octubre una trentena d’activitats a 18 comarques de tota Catalunya per facilitar la visita del patrimoni cultural de l’Església.

Enguany, i amb l’objectiu de facilitar- ne el coneixement al màxim de col·lectius, 4 de les activitats que es programen disposaran d’interpretació en Llengua de Signes Catalana (LSC).

A més, després de la bona acollida de l’any passat, quan van esgotar-se totes les places disponibles, Catalonia Sacra amplia el nombre de visites centrades en els oficis relacionats amb l’estudi, la conservació i la gestió del patrimoni cultural. Els participants podran conèixer sobre el terreny la tasca que realitzen arquitectes, restauradors, arqueòlegs, ferrers, músics o instagramers, entre altres. Una d’aquestes visites tindrà lloc a Vilafranca, centrada en l’ofici del fotógraf: 

Visita guiada | Professionals del patrimoni: el fotògraf

Divendres 8 d’octubre. 17.30 h

Basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)

Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) van ser una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea i a Catalunya, on se celebren des del 1991, estan promogudes per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. Són considerades l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural.