Trobada de Portants del Sant Crist a Vilafranca 2011
El proper diumenge, 3 d’octubre, tindrà lloc a Vilafranca del Penedès la XXV Trobada Catalana de Portants del Sant Crist. Aquesta trobada, que se celebra cada any en una població diferent de Catalunya on existeix un Cos de Portants, l’any passat 2020 s’havia de celebrar a Sant Quintí de Mediona però es va haver de suspendre per motiu de la crisi sanitària. Els portants de Sant Quintí, però, han cedit a Vilafranca l’organització d’aquest any, ja que el Cos de Portants del Sant Crist de la capital del Penedès celebra aquest any el centenari de la seva fundació. Cal dir que fa 10 anys, el 2011, ja es va celebrar també a Vilafranca aquesta trobada catalana.
A la trobada d’enguany s’hi han apuntat 60 portants de 13 poblacions de Catalunya, que a Vilafranca se sumaran als Portants del Sant Crist de la ciutat.
El programa d’actes començarà de bon matí amb l’acollida i l’esmorzar per a tots els participants. A les 10h tindrà lloc el Viacrucis pels carrers del centre de la vila, amb la imatge del Sant Crist de Vilafranca que serà portat pels portants dels diferents pobles. A les 12h se celebrarà la missa a la basílica de Santa Maria. Tant el Viacrucis com la missa seran presidits pel bisbe Agustí Cortés. Després de la missa, a la mateixa basílica, hi haurà un petit concert d’orgue a càrrec de l’exescolà de Montserrat, el vilafranquí Miquel Leyva. Els participants acabaran la trobada amb un dinar de germanor.