Família – Eutanàsia i testament vital – Sínode – Ecologia integral. Aquests són els quatre plats forts que es tractaran a les jornades formatives de la tardor que es realitzaran per a la Vicaria del Llobregat del 22 al 25 de novembre, a la Casa de l’Església de Sant Feliu de Llobregat, de 21h a 22.30h cada dia.

  • FAMÍLIA. Estem vivint l’Any Família Amoris Laetitia, des del 19 de març 2021 fins al 26 de juny 2022 i el matrimoni de Sant Boi format per Samuel Segura i Laura Orri exposaran el projecte del papa Francesc en Amoris Laetitia el dilluns 22.
  • EUTANÀSIA I TESTAMENT VITAL. Després de l’entrada en vigor de la llei d’eutanàsia, el passat 25 de juny, i a fi de promoure i divulgar una cultura de la vida s’estan realitzant moltes iniciatives per informar i formar al voltant del que és l’eutanàsia, les cures pal·liatives i el testament vital. Clara Gutiérrez, metgessa, especialista en cures pal·liatives, de la comunitat cristiana de Sant Feliu de Llobregat, serà la ponent convidada per tractar aquests temes dimarts dia 23.
  • SÍNODE. Fa poc més d’un mes que el papa Francesc va donar inici al Sínode 2021-2023 a Roma i que va començar la fase diocesana a tot el món. Mn. Joan Peñafiel, vicari episcopal del Llobregat i membre de la comissió diocesana d’acollida del Sínode, parlarà dels tres ítems, comunió – participació – missió, dimecres 24 de novembre.
  • ECOLOGIA INTEGRAL. La conversió ecològica integral està a l’agenda de la societat, de la política i també de l’Església. Carles Armengol, de l’equip d’ecologia de Justícia i Pau, exposarà quin és “El camí Laudato Sì del papa Francesc”, després de sis anys de la publicació d’aquesta encíclica. Serà dijous 25 de novembre.

El mes passat, del 25 al 28 d’octubre, van tenir lloc aquestes Jornades a Vilafranca del Penedès, amb una bona afluència de participants, entorn el centenar cada dia; la ponència de Margarita Bofarull, rscj, sobre eutanàsia i testament vital va ser la més concorreguda, amb l’assistència de 132 persones, el que denota la importància i la bona acollida d’aquestes temàtiques entre els fidels.

Xerrada de Margarita Bofarull, rscj, a Vilafranca del Penedès