A tota la diòcesi, en tots els àmbits, s’està vivint el temps d’Advent que ens prepara a la vinguda del Fill de Déu. A continuació mostrem unes pinzellades d’aquest aire nadalenc que ja es respira a l’ambient.

Divendres 16 de desembre, uns dies més tard que la tradicional data de santa Llúcia, es va beneir el pessebre principal, a l’entrada de la Casa de l’Església. Un moment senzill i de família al voltant de la representació del naixement, amb la pregària conduïda pel bisbe Agustí i la música d’algunes nadales.


Recessos d’Advent s’han celebrat a moltes parròquies i també, a nivell diocesà. Per exemple, tant els religiosos i les religioses, com els preveres i diaques, s’han reunit en dies diferents, per una matinal de reflexió i oració.

La Delegació per a la Vida Consagrada va convocar el seu recés el dissabte 3 de desembre. La predicació va anar a càrrec del bisbe Agustí, que va concentrar el seu missatge en la vocació rebuda a la vida religiosa o ministerial. La crida personal, com una font de maduració personal i de testimoni per als altres, com un procés que inclou l’acollida de la vocació i també el treball de cadascú, l’esforç, la compartició amb la comunitat i amb l’Església, etc. El recés va acabar amb la celebració de l’eucaristia a la capella de la Casa de l’Església.

En canvi, el 13 de desembre, preveres i diaques de la diòcesi van celebrar el seu recés a la residència Mare Ràfols de Vilafranca del Penedès. Va predicar-lo el bisbe de Solsona, Francesc Conesa, que va centrar la seva reflexió al voltant de la virtut de l’esperança en la vinguda de Jesús i sobre el do de l’eucaristia, a partir de la carta Desiderio desideravi del Papa Francesc.

Els seminaristes de Barcelona i Sant Feliu de Llobregat van celebrar anticipadament el Nadal al Seminari Conciliar el dia 15 de desembre, amb l’eucaristia i res de vespres i el posterior sopar de Nadal, amb els bisbes de les dues diòcesis. Va ser una ocasió per compartir encara els ressons de la recent audiència amb el papa Francesc. A la fotografia veiem els actuals seminaristes de la diòcesi, amb el bisbe Agustí Cortés, el rector del Seminari, Mn. Salvador Bacardit, i el formador per als seminaristes de Sant Feliu, Mn. Joan Pere Pulido.


Cada dos mesos es reuneixen els conductors de grups del moviment per a jubilats i persones grans Vida Creixent. A les vigílies del Nadal, ahir dimarts 20 de desembre a la tarda, es van reunir a la Casa de l’Església. Van poder compartir un moment de pregària a la capella, amb el bisbe Agustí, així com un berenar fraternal, per felicitar-se les festes.

Et recomanem