Testimonis de diversos arxiprestats.

Portem gairebé sis setmanes des que es va decretar l’estat d’alarma per l’emergència sanitària del coronavirus. Hem passat ja per diversos estadis fins ara que, potser, intentem incorporar dins la normalitat aquesta situació extraordinària que es perllonga en el temps i, d’una manera o una altra, es ressentirà encara tot l’any.

En aquest context, volem compartir com estem vivint aquest confinament els cristians. Com ens ajuda la nostra fe a superar els entrebancs que se’ns presenten, els interrogants que ens plantegem…? Ho fem de la mà dels laics i laiques membres del Consell Pastoral Diocesà que representen els arxiprestats de la nostra diòcesi. A través dels seus testimonis, copsem el batec de tot el bisbat.

»Realment estem vivint una situació totalment desconeguda. Ens hem hagut d’adaptar com hem pogut, tant a nivell personal com de comunitat cristiana. En algunes parròquies de l’Arxiprestat, han creat grups de WhatsApp i mantenen el contacte des de casa a través d’aquest mitjà. Les coordinadores de catequesi han lliurat material als pares perquè continuïn treballant amb els nens.

A nivell més personal he mantingut contacte amb el Bisbat de Sant Feliu de Llobregat i he seguit diferents xerrades i celebracions durant la Setmana Santa.

En aquest confinament el que més em costa de portar és el sentiment d’impotència per no poder fer més. Intento mantenir el contacte amb les persones més necessitades trucant-les per telèfon i també mantenim els grups i reunions programades posant-nos en contacte a través de plataformes per poder-nos veure les cares i dialogar.

Voldria acabar amb un missatge de fe i d’esperança, que ens ajuden i acompanyen.

Ma. Pilar Lozano – Arxiprestat de Sant Boi de Llobregat


»Capellades ha sigut un dels pobles mes afectats: només a la nostra residència han mort 25 avis. I moltes altres persones que no sabem amb detall, perquè al estar confinats no ens acabem d’assabentar, només dels més coneguts, dels quals sentim molt el seu traspàs, com ara un dels  organistes de la parròquia.

El mossèn ha creat un grup de WhatsApp amb els feligresos més habituals i això ens ajuda a sentir-nos acompanyats: rebem el Full Dominical i molts suggeriments de pregària. Al meu marit i a mi ens va molt bé seguir per YouTube la santa missa que cada dia diu el Sr. Bisbe Agustí  i aprofitem per pregar per familiars i amics. També mirem d’estar en contacte per via telefònica amb la família, filles, nets i amics. Esperem que amb l’ajuda de Déu tot passi aviat.

Elvira Andrés Sabater – Arxiprestat de Piera-Capellades