Testimonis dels arxiprestats de Sant Feliu i Anoia.

»En un obrir i tancar d’ulls, el nostre món ha canviat. Segurament no és casualitat i no en sabrem amb certesa els motius però si que és moment de reflexió, de canvi i d’oportunitat, que com a cristians no podem obviar.

Moment de recollir-nos i de posar a Déu en el centre de les nostres vides, d’obrir les esglésies a casa. Moment de veure que hem fet malament, i la natura es manifesta amb tota la seva força. Moment de família i amics, clarament una oportunitat per relacionar-nos millor. Moment d’ajuda i solidaritat, de treball i esforços per part de molts professionals, que ara veiem que són importants i no sabem valorar prou. Segurament, hauríem de demanar perdó per tantes coses mal fetes.

Moltes vegades en aquests dies  escolto un clam general demanant que tot torni a la normalitat, però segurament hauríem de veure com evolucionem cap a una nova realitat, més humana, més justa, més conscient, més atenta amb les necessitats, més respectuosa amb les persones i encertada amb el medi ambient, unint els llaços familiars i sobretot donant el valor a la vida que tant s’ha menyspreat i que els cristians n’hem de ser els principals valedors.

Hem de viure aquesta pandèmia com un clar i rotund missatge recordatori, que ens ha de portar amb més força a seguir els nostres ideals cristians i aprofitar per aprofundir en el seu missatge i fer-lo entenedor a tothom que estigui al nostre abast.

Només Ell és el camí, la veritat i la Vida.

Miquel Àngel Parejo Sisquella – Arxiprestat de Sant Feliu de Llobregat


»Els primers dies de confinament han estat força durs: em sentia com un ocell a qui li han tallat les ales. He tingut que replantejar-me el meu dia a dia, viure sola és molt feixuc però alhora em permet organitzar la jornada al meu aire.

En veure les noticies tan esfereïdores del mal que estava fent el COVID-19, estava molt espantada, tenia molta por. Però com les dones al sepulcre, rebem un anunci: “No tingueu por”. Un anunci que ens convida a fer confiança tot caminant enmig de les nostres pors i dels nostres dubtes.

Les noves tecnologies, tot i que no en sóc una experta, han servit per poder viure una Setmana Santa i una Pasqua viva però diferent. Des de l’Arxiprestat d’Anoia i també des del Bisbat hem anat rebent els missatges del Bisbe i del Papa així com informació de les diferents celebracions, i això ha derivat en la creació de grups de WhatsApp dels membres que assisteixen regularment a les celebracions per tal de fer-los arribar tota aquesta informació.

En aquests moments ens cal tenir paciència i fortalesa, i crec que la ciència, la fe i la confiança en el Crist són les millors eines per afrontar i superar aquesta pandèmia.

Montserrat J. Torres – Arxiprestat d’Anoia