Amb 63 metres d’alçada, el campanar de l’església de Santa Eulàlia d’Esparreguera (Baix Llobregat) s’erigeix en un dels més alts del país. Catalonia Sacra proposa pel dissabte 10 de juny a les 11.30h una visita guiada per conèixer i pujar en aquest autèntic mirador del Llobregat, conduïda per Josep Teruel. La inscripció per participar-hi té un preu de 7 euros i s’ha de fer a través del web de Catalonia Sacra.

La construcció de l’espectacular campanar no va acabar fins al 1636. Aquest és de secció poligonal i fet en estil barroc. De fet, si ve la part baixa del campanar és rectangular, la part superior, fins a arribar a les campanes, és vuitavada. A través de les diverses sales que es troben al seu interior, el visitant pren consciència de la magnitud del campanar i pot endinsar-se en la restauració i conèixer les campanes que, sense defallir, sonen des de fa segles per convocar als habitants de la vila.

Catalonia Sacra proposa entre març i novembre més d’una quarantena d’activitats en totes les diòcesis amb seu a Catalunya. Es tracta d’una agenda cultural plenament consolidada, que a conèixer la diversitat, la riquesa i els valors del patrimoni cultural de l’Església. Amb propostes que van des de l’art medieval fins a l’art del segle XXI i amb exemples molt diversos: des de grans conjunts molt coneguts com la Seu Vella de Lleida fins a projectes que mai s’han arribat a executar, com és el cas de les torres que va projectar Gaudí per a l’església de la Colònia Güell.

Et recomanem