El divendres 19 d’abril passat, va tenir lloc, a Madrid, la VI trobada de responsables i membres d’oficines de protecció de menors de totes les diòcesis de l’Estat, sota el títol “Detectar, conèixer i prevenir. L’abús de menors i els abusos en activitats extraacadèmiques i de lleure».

El Servei de coordinació i assessorament de les oficines de protecció de menors de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), de la qual també hi participa la CONFER, va ser l’encarregat d’organitzar aquesta jornada.

De la nostra diòcesi, s’hi van fer presents membres de la delegació d’ensenyament, de la de catequesi, i  la coordinadora de l’Oficina de Protecció als Menors del bisbat de Sant Feliu de Llobregat, Matilde Gala. La Jornada, que va ser molt reeixida, va tenir lloc a la Universitat Pontifícia Comillas.

Segons l’advocada i membre del Servei d’Atenció a les Víctimes del bisbat de Sant Feliu de Llobregat, Matilde Gala, “és  motiu de satisfacció constatar que, a nivell estatal, s’està treballant molt, i molt bé, sobre el tema ‘d’abusos de menors’ ”.

El programa va tractar aspectes molt interessants, com és el cas de les noves formes que han anat sorgint “d’assetjament” i també, el “ciberassetjament”. Es va fer atenció a la Llei que s’està gestant, es va posar la confiança en que s’arribi a promulgar i sigui una eina ben eficaç.

Amb l’esperit inspirador d’unitat per erradicar aquesta xacra, sota el lema “tolerància zero”, com indica el programa de la Jornada, s’està abordant des de tots els àmbits en els quals estan implicats els menors, ja siguin docents, esbarjo, recreatius, culturals, esportius…, per tal  que els ambients i espais on s’interrelacionen els nens, nenes i persones vulnerables (NNA), es vegin segurs i protegits.

D’altra banda, tal com ens explica, Matilde Gala, va ser d’especial interès la presentació del 3r Informe “Para dar Luz”. És una eina important en els treballs de les Oficines de Protecció als Menors. Gràcies a Déu, no hem enregistrat cap cas d’abús a la nostra diòcesi, però hem d’estar a l’aguait.

Cal destacar que, a nivell estatal, tots estem units per vèncer aquesta xacra, compartir experiències, i erradicar qualsevol cas.

A la tarda, es va presentar la tasca que s’està fent des de l’àmbit dels mitjans de comunicació diocesans.

Tota la jornada va ser molt profitosa i enriquidora.

Et recomanem