Jornada de la Vida Consagrada – Patrons de Vida Creixent.

El dia de la Presentació del Senyor, la popular “candelera” del dia 2 de febrer, se celebra la Jornada Mundial de la Vida Consagrada i també els patrons del moviment cristià de gent gran, Vida Creixent, és a dir, Simeó i Anna. A la nostra diòcesi enguany es va celebrar conjuntament amb l’eucaristia del dia de vigília, dissabte 1 de febrer, a les 19h, a la Catedral de Sant Llorenç.

Aquesta celebració ens dona l’oportunitat de recordar alguns missatges del papa Francesc per aquesta festivitat, i també amb motiu del primer congrés internacional de pastoral d’ancians, que va tenir lloc a Roma del 29 al 31 de gener.

De l’homilia del papa Francesc a la Festa de la Presentació del Senyor:
• “Acollir el do del Senyor amb els braços oberts, com va fer Simeó. Això és el que veuen els ulls dels consagrats: la gràcia de Déu que es vessa a les mans. El consagrat és aquell que cada dia es mira i diu: ‘Tot és do, tot és gràcia'”.
• “Aquest és el secret: no apartar-se del Senyor, font de l’esperança. Si no mirem cada dia al Senyor, si no l’adorem, esdevenim cecs”.

Del discurs del papa Francesc a l’audiència als participants al Congrés “La riquesa dels anys”:
• “La vida és un regal, i quan és llarga és un privilegi, per a un mateix i per als altres. Sempre, sempre és així”.
• “Avui voldria dir-vos que també la gent gran són el present i el demà de l’Església. Sí, són també el futur d’una Església que, al costat dels joves, profetitza i somia! Per això és tan important que la gent gran i els joves parlin entre ells, és molt important”.