El papa Francesc ha escrit una carta als bisbes de tot el món explicant les motivacions de l’acte de consagració de la humanitat, particularment de Rússia i d’Ucraïna, al Cor Immaculat de Maria, que farà divendres 25 de març:

“Vol ser un gest de l’Església universal que, en aquest moment dramàtic, porta a Déu, per mediació de la seva Mare i nostra, el crit de dolor de tots els que pateixen i imploren el final de la violència, i confia el futur de la humanitat a la Reina de la pau”.

I també explica el context en què es farà aquest acte:

“Ja que és bo disposar-se a invocar la pau renovats pel perdó de Déu, l’acte es farà en el context d’una Celebració de la Penitència, que es realitzarà a la Basílica de Sant Pere a les 17:00, hora de Roma. L’acte de consagració està previst cap a les 18:30.

Aquesta pregària es realitzarà també al Santuari de Fàtima, a Portugal, amb la presència del cardenal Konrad Krajewski, com a enviat del papa Francesc.

Llegeix sencera la carta del papa als bisbes de tot el món

Pregària de consagració al Cor Immaculat de Maria

Segueix en directe l’acte de consagració

 

El cardenal Joan Josep Omella, president de la CEE, agraeix l’acollida als refugiats ucraïnesos i convida a sumar-s’hi com a esglésies locals.  A més, recorda que aquest dia, el 25 de març, a España, se celebra la solemnitat de l’Anunciació, la Jornada per la Vida, amb el lema “Acollir i cuidar la vida, don de Dios”, constatant que la defensa de la vida i l’aposta per la pau estan vinculades íntimament.

 

El bisbe Agustí Cortés, adherint-se a les intencions del Sant Pare, el mateix dia 25, a la capella de la Casa de l’Església, presidirà l’eucaristia i laudes amb la Cúria diocesana, juntament amb la Solemnitat de l’Anunciació del Senyor i la Jornada per la Vida.

Aquestes dues referències, també es tindran presents el diumenge 27 de març, IV diumenge de quaresma, en l’eucaristia de les 19h que el bisbe presidirà a la Catedral de Sant Llorenç, de Sant Feliu de Llobregat.  A les 17.30h, al mateix lloc, el bisbe Agustí pronunciarà la conferència quaresmal “L’avui de Déu”.

 

Et recomenem