Una vintena d’entitats cristianes catalanes s’han adherit a la campanya impulsada pels activistes Gabriela Serra, Llum Mascaray i Martí Olivella, que l’1 de febrer passat van iniciar una vaga de fam per la pau a Palestina a la comunitat jesuïta del carrer Palau de Barcelona, on té la seu la Fundació Migra Studium.

En un comunicat, les entitats defensen que per a evitar la guerra cal treballar per la pau. “La pau —asseguren— es prepara amb política per al bé comú, amb diplomàcia governamental, i amb fermesa contra les infraccions del dret internacional. I sobretot entenent que totes, tots, som persones”.

Aquest col·lectiu fa una crida a resoldre les diferències “amb diàleg i negociació i no amb una muntanya de morts” tal com recorda el missatge del papa Francesc.

Gabriela Serra, Llum Mascaray i Martí Olivella van iniciar la vaga per exigir al Govern d’espanyol la fi del comerç d’armes amb Israel. L’objectiu d’aquesta acció noviolenta és incitar a la protesta pacífica de la ciutadania i “contribuir a un immediat posicionament del Govern espanyol” en relació amb el conflicte a Terra Santa. En aquest sentit, el grup assegura que l’embargament a la compra i venda d’armes a Israel “és una obligació moral” i “també legal”.

Els activistes insten també al govern de Pedro Sánchez a donar suport a la denúncia de Sud-àfrica contra Israel per “indicis de genocidi” a Gaza davant la Cort Internacional de Justícia de l’ONU. “Ara encara més, quan la Cort considera plausible aquest crim”, adverteixen.

Serra (72 anys), Mascaray (68) i Olivella (69) compten amb el suport de més d’un centenar d’entiats catalanes.

Des que varen iniciar la protesta, es troben acollits a la comunitat jesuïta del carrer Palau. En paral·lel a la vaga de fam, que finalitzarà quan el metge que els atén ho determini, el moviment està promovent una sèrie d’iniciatives de sensibilització i acció.

Les entitats cristianes que s’han adherit a la protesta són: Acció Catòlica Obrera (ACO), Associació José Ramón Zudaire, Capítol de Barcelona de la Fundació Vaticana Centesimus Annus pro Pontifice, Cristianisme i Justícia, Centre Passatge-Fundació Viarany, Comunitat Espai per la Unitat, Comunitats Vedruna Catalunya, Cristianisme Segle XXI, Coordinadora de dones creients Alcem la Veu, El Pregó, publicació eclesial d’informació i opinió, Federació de Cristians de Catalunya, Fundació Catalunya Religió, Fundació Joan Maragall, Fundació Pere Tarrés, Germandat Obrera d’Acció Catòlica (GOAC), Grup Sant Jordi de Defensa i Promoció dels Drets Humans, Junts-Sindicat de Docents de Religió de Primària i Secundària de Catalunya (JUNTS-SDRC), Justícia i Pau de Barcelona, Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona (MPCB), Parròquia Santa Anna-Hospital de Campanya.

Més informació: https://www.agenciaflama.cat/una-vintena-dentitats-cristianes-catalanes-suneixen-a-la-campanya-de-gabriela-serra-marti-olivella-i-llum-mascaray-per-la-pau-a-palestina/

Foto: prou complicitat @

Et recomanem