El 3 de desembre se celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, promogut per l’ONU. L’ església s’ uneix a aquesta celebració, a través de l’ Àrea per a la discapacitat de la Comissió per a l’ Evangelització, Catequesi i Catecumenat de la Conferència Episcopal Espanyola. I ho fa amb el lema: Una Església sinodal inclusiva i accessible… una Església que inclou.

Amb aquesta jornada l’Església pretén que creixi la sensibilitat i es detectin i eliminin les barreres que impedeixen a les persones amb discapacitat accedir i participar en tots els actes de la parròquia, que no intentem canviar o corregir la diferència de la persona, sinó acollir-la per enriquir-nos-hi.

Les mesures d’Accessibilitat Universal faciliten que totes les persones comprenguem, utilitzem, participem i gaudim de tot el que ens envolta amb autonomia i comoditat. Per aconseguir la inclusió de totes les persones a l’ Església i a les comunitats parroquials cal facilitar l’ accessibilitat física, sensorial i cognitiva.

I en aquesta línia, el Dicasteri per als Laics, la Família i la Vida i la Secretaria General del Sínode van involucrar unes desenes de persones amb discapacitat dels cinc continents en una sessió especial d’escolta. Els participants van redactar una síntesi que va ser lliurada a la Secretaria General del Sínode i al Papa Francesc. Per conèixer com va ser aquesta sessió d’escolta i la trobada amb el Papa, el Dicasteri per als Laics, la Família i la Vida anirà publicant -a les seves xarxes socials i a les del Vaticà- 4 vídeos en què alguns dels participants ofereixen els seus rostres, les seves veus i, especialment, la seva aportació única a la reflexió del Sínode. Ja està disponible el tràiler de presentació (en castellà) sota l’etiqueta #TheChurchIsOurHome.

Et recomenem