La delegació de Pastoral de la Salut va organitzar una nova jornada per els capellans i els agents de pastoral de la salut que treballen a hospitals o a residències del nostre bisbat.

La conferència es va fer el 15 d´abril passat, a la Casa de l´Església, i va tenir a la Dra. Margarita Bofarull com a ponent dels dos temes de la jornada: “La confidencialitat amb el pacient en el context del treball en equip” i “Problemàtiques actuals entorn de la sexualitat”.

La Dra. Bofarull és religiosa del Sagrat Cor, metgessa, membre del consell directiu de la Pontifícia Acadèmia per a la Vida del Vaticà, presidenta de l’Institut Borja de Bioètica i professora a l’Ateneu Universitari Sant Pacià.

Es va ressaltar la importància de ser molt prudent amb la informació que es té d´un pacient i de la seva família, i com cal guardar el secret de les informacions que es puguis conèixer, tant durant la malaltia com inclús després de la mort de la persona.

Sobre les problemàtiques entorn de la sexualitat es va posar de manifest que, a Catalunya, sense prou base científica s´estan fent transicions de gènere. I com ara els països pioners en la transició de gènere estan ajornant alguns tractaments per la disfòria de gènere a partir de la majoria d´edat.

La jornada també va comptar amb espais de diàleg entre els assistent que van permetre un intercanvi de perspectives molt enriquidor.

Et recomanem