Ahir dimarts 22 de febrer, el president de la Conferència Episcopal Espanyola, cardenal Joan Josep Omella, i el president de la firma legal Cremades & Calvo-Sotelo, Javier Cremades, van informar en roda de premsa del projecte encarregat al bufet per realitzar una auditoria independent sobre els informes i investigacions dels casos d’abusos a menors al si de l’Església espanyola, amb un termini previst de 12 mesos.

D’aquesta manera s’obre un nou camí de comunicació i denúncia, que serà complementari al treball que ja es ve realitzant a les oficines de protecció de menors obertes a les diòcesis. En el cas del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, el Servei d’atenció a les víctimes d’abusos es pot contactar a través del correu electrònic atenciovictimes@bisbatsantfeliu.cat i del seu espai al web del bisbat. A partir d’ara, la firma ofereix també un correu electrònic on es podran denunciar els casos: denunciaabusos@cremadescalvosotelo.com.

L’objectiu principal de tot el treball del bufet és l’ajuda i reparació a les víctimes, així com la col·laboració amb les autoritats sobre els casos d’abús sexual que afecten a l’Església a España. Previsiblement es formularan a més recomanacions en relació a la reparació de les víctimes i la prevenció d’abusos en el futur.

Et recomenem