El Papa va rebre el seminaristes de Barcelona i Sant Feliu de Llobregat el 10 desembre a la Sala dels Papes. Va ser un moment molt esperat i també demanat: “Sé que heu desitjat molt aquesta trobada i heu demanat al vostre arquebisbe, amb insistència, poder ser aquí. Veieu, la pregària perseverant dona els seus fruits, no ho oblideu mai.” 

Aquestes paraules apareixen al text del discurs que el papa Francesc tenia preparat i que va lliurar als assistents per llegir en un altre moment. Durant l’hora que va durar l’audiència, el papa va contestar a les sis preguntes que li van fer els seminaristes de les diferents etapes formatives, posant èmfasi en viure la vida sacerdotal amb radicalitat evangèlica, en ser testimonis de Déu enmig de la societat. 

Aquest dia de trobada amb el Papa quedarà a la memòria i al cor de tots els presents, un moment alegre i senzill, en què tampoc van faltar els regals. Els seminaristes de Sant Feliu de Llobregat en van portar un d’especial: cava Llopart de Subirats, concretament una ampolla de “Llopart Leopardi”, és a dir, un brut nature de 60 mesos de criança, elaborat en honor a Bernardus Leopardi, el primer viticultor de la família.   

Els tres seminaristes de Sant Feliu que van poder assistir a l’audiència amb el papa Francesc han volgut compartir les seves impressions sobre aquesta especial trobada.   

El diaca Manuel Rodríguez ho defineix com “un moment de joia poder escoltar, saludar i parlar amb el Sant Pare”. El també diaca Josep Sellarés, destaca la “molt bona experiència. Hem pogut reconèixer el Papa com a pastor de l’Església al llarg del seu discurs. (…) Proximitat i alegria serien les dues grans actituds que s’han vist del papa al llarg de la nostra trobada.” 

Juan Eusebio Brea fa referència a la part del discurs en què el papa insisteix a ser pastors i no funcionaris… “hem de ser propers, que la gent se senti compresa per nosaltres. Fer nostres els seus problemes,  les seves preocupacions.” 

“Intrèpids predicadors de l’Evangeli”   

És el desig que el papa Francesc va formular en el discurs preparat per a la comunitat del Seminari Conciliar de Barcelona: “No deixeu mai d’agradar i rememorar aquest amor de predilecció que s’escampa i s’escamparà abundantment al vostre cor, a la vostra ordenació i a la resta dels vostres dies. No apagueu mai aquest foc que us farà intrèpids predicadors de l’Evangeli, dispensadors dels tresors divins”.   

Entre altres referències, el Papa esmenta en el seu discurs “un llibret d’un bisbe sant de la vostra terra, sant Manel González, que desgrana en un rosari sacerdotal allò bo i allò dolent que ens qüestiona, fent-ne una pregària que, per intercessió de la nostra Mare Immaculada, presentem a Déu”.   

També els ha recordat que la primera obligació dels seminaristes quan sigui sacerdots, serà “una vida de pregària que neixi de l’agraïment”; sobre la pregària, ha demanat confrontar-la amb “les actituds de la Mare de Déu” i va fer un breu recorregut pels misteris del rosari. Per finalitzar: “Estimats seminaristes, prengueu doncs el vostre rosari, i demaneu a Maria, Reina i Mare de la Misericòrdia, que us ajudi a desvetllar els misteris del sacerdoci al qual Déu us crida, contemplant els misteris del seu Fill, assumint que el goig del seguiment i la perfecta identificació a la creu són l’únic camí per a la glòria. Que Déu us beneeixi.”   

Text complet del discurs

Et recomenem