La historiadora, Gemma Estrada; la doctora en història de l’art, Montserrat Pagès; en Pere Rovira del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya; i la Rosa M. Gasol de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, acaben de publicar el llibre titulat “Les pintures murals gòtiques de l’església de Santa Maria del Bruc i la seva restauració”, editat per Publicacions de l’Abadia de Montserrat.

El conjunt mural gòtic de Santa Maria del Bruc, de finals del segle XIII, ha passat per múltiples processos de restauració d’ençà que el 1958 Mn. Jaume Torrent el va redescobrir. L’any 2018, gràcies a un ajut de la Diputació de Barcelona, aquesta restauració es va poder finalitzar totalment.

En aquest llibre s’hi troba una explicació en detall de qui en va ser el restaurador en cap, Voravit Roonthiva, però també altres capítols que, des de diferents punts de vista, permetran posar en valor tant les pintures com el conjunt arquitectònic d’aquesta església que es troba a la nostra diòcesi.

Et recomanem