Prop d’un centenar de persones es van aplegar, el dissabte 25 de novembre passat, a la Casa de l’Església, amb motiu de la Trobada de membres de juntes de les Càritas parroquials de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat.

Després de la pregària inicial, el bisbe Agustí, va donar la benvinguda a totes les persones assistents. Seguidament, Mn. Ramon Bosch, delegat de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, va fer una xerrada sobre l’evolució de la beneficència a la comunitat de les cures. És a dir, passar d’una atenció més assistencialista, més paternalista, cap a una visió o atenció basada més en les cures a la persona, és a dir posar la persona en el centre i les seves necessitats alhora d’atendre-la, és a dir fer-ho amb dignitat, respectant els seus drets i la seva llibertat, capacitant-la, fent-ho amb ella i no per a ella.

Després des de Càritas diocesana es van compartir un seguit d’informacions relacionades amb processos que s’estan desenvolupant referits al Compliance, la certificació de qualitat, la LOPIVI (llei de protecció integral a la infància i adolescència) i finalment es van presentar algunes modificacions de la revisió del RRI de les Càritas parroquials.

La jornada va acabar amb un dinar compartit.

Et recomanem