El passat diumenge, 15 de maig, va tenir lloc al castell de Penyafort (Santa Margarida i els Monjos) la Trobada Pasqual de la Vicaria Episcopal del Penedès – Anoia – Garraf. En haver-se ajornat dos anys a causa de la pandèmia, aquesta va resultar ser molt alegre per a les 300 persones (aproximadament) que hi van assistir. Van apropar-se gent de les parròquies dels arxiprestats del Garraf, Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní d’Anoia, i Piera-Capellades. 
 
Aquesta Trobada va tenir una primera part per a conèixer el castell, i Santa Margarida i els Monjos, casa natal de Sant Raimon de Penyafort, i més tard es va convertir en un convent de dominics, és per això que sempre ha estat un lloc força vinculat a la història de la comarca, de l’Església i del país. 
 
Els participants es van dividir en tres grups i de forma rotatòria van escoltar en llocs diversos i significatius de l’edifici tres conferències sobre l’edifici de l’antic convent, la història del mateix castell i una petita biografia de Sant Raimon de Penyafort. 
 
Un cop acabades les tres conferències, els assistents es van reunir a l’Església i es va projectar una peça audiovisual explicativa. 
  

Més tard va tenir lloc la posada en comú de les respostes a les preguntes del sínode que ha apel·lat el papa Francesc; “Per una Església sinodal: comunió, participació i missió). Van ser els representants dels quatre arxiprestats qui van llegir els resums, i que ara seran recollits per elaborar el resum diocesà.  

En acabat el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Mons. Agustí Cortés va presidir la missa, concelebrada pels preveres i diaques de la vicaria episcopal.  

I per posar punt final a aquesta trobada tan significativa, es va compartir un refrigeri entre tots els presents.  

Destaquem la magnífica organització a càrrec dels feligresos de la parròquia de Santa Margarida i els Monjos, a l’Església de Sant Domènec de la Ràpita i a la col·laboració de l’Ajuntament i de les entitats del municipi, que van fer possible aquesta jornada tan festiva, participada i enriquidora. 

Et recomenem