L’any 2016, coincidint amb l’Any de la Misericòrdia, el papa Francesc va nomenar els primers preveres Missioners de la Misericòrdia. Després d’aquest Any Jubilar, continuen havent-hi Missioners de la Misericòrdia que desenvolupen el seu servei d’una forma humil i discreta, ja que és voluntat del Sant Pare que els Missioners de la Misericòrdia continuïn fent arribar el perdó al cor de tots. A la nostra diòcesi n’hi ha dos.

Per tal que hi hagi una coordinació dels Missioners de la Misericòrdia de les diòcesis amb seu a Catalunya i fer més present així l’encàrrec del Sant Pare, la Conferència Episcopal Tarraconense va encarregar al Sr. Bisbe auxiliar de Barcelona, Xavier Vilanova, que convoqués els 22 Missioners de la Misericòrdia de Catalunya. El bisbe Vilanova es va trobar amb alguns d’ells el dia 31 de gener a l’Arquebisbat de Barcelona. En aquesta primera reunió conjunta els assistents van poder compartir l’experiència personal del que suposa poder viure aquest ministeri, van parlar de les iniciatives realitzades durant l’Any de la Misericòrdia: xerrades, recessos, horaris de confessions, publicacions de llibres sobre la misericòrdia… i van valorar que hi hagi una coordinació interdiocesana dels Missioners de la Misericòrdia. Així mateix, van parlar de la necessitat de visibilitzar la presència dels Missioners de la Misericòrdia a cada diòcesi i van fer un seguit de propostes en aquest sentit. Finalment, els Missioners de la Misericòrdia van expressar el seu desig de poder tenir alguna jornada de formació.

Els Missioners de la Misericòrdia de Catalunya van finalitzar la trobada amb la pregària de l’Àngelus, la seva primera reunió conjunta.

La relació actualitzada dels missioners de la misericòrdia de Catalunya és la següent:

A la nostra diòcesi de Sant Feliu de Llobregat: el P. Bernabé Dalmau Ribalta, OSB i el P. Josep Roca Mas, SF.

A Barcelona: Mn. Salvador Pié Ninot; Mn. Xavier Morlans Molina i el P. Francesc Riu Rovira de Villar, SDB.

A Solsona: Mn. Antoni Bonet Trilla i Mn. Josep M. Montiu de Nuix.

A Urgell: Mn. Ignasi Navarri Benet i Mn. Antoni Elvira Gorgorió.

A Lleida: Mn. Ramon Prat Pons, Mn. Gerard Soler Quintillà i Mn. Daniel Turmo. Gargallo.

A Vic: Mn. Joan Casas Griera, Mn. Pere Oliva March i Mn. Jaume Casamitjana Vilaseca.

A Terrassa: el P. Lluis Victori Companys, SJ.

A Girona: Mn. Joan Baburés Noguer i Mn. Josep Puig Bofill.

A Tarragona: el P. Ramón Olomí Batlle, CMF, Mn. Jaume Gené Nolla, Mn. Lluís Simón Pascual i el P. Mario Buonanno. El P. Olomí era Missioner de la Misericòrdia a Sant Feliu de Llobregat, però com l’han traslladat a Valls, ara ho és de Tarragona.

Et recomanem