Durant el mes de novembre, els centres d’Esplai que conviuen a la comarca del Baix Llobregat, corresponents a les zones 8 i 9 del MCECC, s’han aplegat en les seves trobades anuals.

El 18 de novembre passat, els set esplais situats al sud de la comarca, és a dir, aquells esplais que conviuen al Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Viladecans i Gavà, es van aplegar al Parc de la Muntanyeta de Sant Boi de Llobregat per commemorar el Dia Universal dels Drets del Infants (DUDI).

Els Esplais del Baix Llobregat celebren tres activitats conjuntes

Al voltant de 260 infants, joves i monitors van començar la tarda del 18 de novembre passat amb una pregària conduïda pel consiliari de la zona 8 i rector de Viladecans, Mn. Frederic Esteve. Seguidament, va tenir lloc una activitat per conèixer i recuperar els drets dels infants, destinataris de l’acció educativa que es duu a terme en els centres d’esplai. Els participants van aprofitar la trobada per aprendre i reivindicar aquests drets que encara no estan del tot assolits, així com per relacionar-se i teixir vincles amb altres esplais del territori. 

També, el cap de setmana del 25 i 26 de novembre passat, prop de 350 infants, joves, monitors i monitores es van reunir a Esparreguera per celebrar un any més la ja tradicional trobada d’esplais de la zona 9 del Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans (MCECC): Xivarri i Anxova’t. Vinguts de municipis com Vallirana, Sant Vicenç dels Horts, Corbera de Llobregat i Molins de Rei i tenint com a amfitrions a l’Esplai La Lluna d’Esparreguera, infants i joves van gaudir a través de les diferents propostes que els diferents equips de monitors i monitores van organitzar. Les activitats es van dur a terme pels carrers del municipi, a l’escola Pau Vila, seu de la trobada, i a la parròquia de Santa Eulàlia d’Esparreguera van poder celebrar plegats l’Eucaristia el dissabte 25 de novembre passat, a la tarda, presidida pel consiliari de la zona 9 i rector de Corbera de Llobregat, Mn. Daniel Palau i concelebrada per altres preveres. Els més grans van fer nit a l’escola i van poder seguir treballant al voltant de la temàtica triada: la lluita contra el canvi climàtic.

Et recomanem