Va tenir lloc a la Casa de l´Església del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat el dissabte 29d´octubre.

Prop de 80 persones vingudes de les parròquies del nostre Bisbat es van reunir presencialment per escoltar al Dr. Adalbert Marqués i al pare camil Francisco Berola.

La sedació pal·liativa: quan és el tractament indicat?” Aquest va ser el títol de la ponència a càrrec del Dr. Adalbert Marqués, especialista en Medicina Interna i President de Metges Cristians de Catalunya. Una presentació molt clara, per a tots els públics, per permetre no confondre la sedació amb l´eutanàsia.

El pare Fracisco Berola, religiós Camil de l´Hospital de Sant Pere de Ribes, va parlar sobre “El valor del acompañamiento desde la pastoral de la salud”. Un tema que va tractar en tres punts: La identitat de l´agent de Pastoral de la Salut, la vida comunitària i eclesial, i l´oració en l´agent de Pastoral de la Salut.

Abans, el bisbe Agustí Cortés, en la presentació de la Jornada, va fer una crida per incorporar noves persones a la Pastoral de la Salut i a encomanar l´alegria de servir als qui pateixen. Va remarcar que es necessari “desenvolupar l´experiència vocacional de què Déu em crida a estar aquí al costat del malalt”. Una crida que sobretot es dona en la pregària, però també en la vida quotidiana. Si l´oïda està avesada a escoltar a Déu, llavors sentim la crida de Déu contínuament. “El rostre del malalt és el rostre de Crist que et crida”. També va explicar que “la meva presència invita al malalt a trobar a Jesús” i que cal demanar que la malaltia “sigui un moment de Déu”. És una situació límit i alguns tenen la gràcia de retrobar a Déu i el sentit de la seva existència. Llavors la presència és més valuosa i no s´ha de fugir d´aquesta situació.

Els assistent van quedar molt contents per la formació rebuda i es va recordar que el dissabte 19 de novembre se celebrarà la Jornada Catalana de Pastoral de la Salut, al Seminari de Barcelona, amb el títol “Deixa´t captivar pel seu rostre envellit”.

A més, ja estan disponibles les ponències de la Jornada “Dignitat al final de la vida i eutanàsia” al canal de YouTube de la Conferència Episcopal Tarraconense. Aquesta Jornada la va organitzar el Secretariat Interdiocesà de Pastoral de la Salut (SIPS) de la Conferència Episcopal Tarraconense i es va realitzar el 31 de maig passat a Barcelona.

Et recomanem