El divendres 5 de juliol passat, va tenir lloc, al bisbat de Tortosa, la reunió de cloenda del curs de la Comissió Interdiocesana d’Apostolat Seglar de Catalunya (CIAS). El bisbe d’aquesta diòcesi, Mons. Sergi Gordo, que és el President de la CIAS, va acollir els delegats dels diferents bisbats catalans.

La trobada s’inicià amb un recorregut pel palau episcopal i les seves singularitats arquitectòniques i artístiques. Després d’un cafè i la presentació dels treballadors del bisbat de Tortosa, va tenir lloc la reunió mixta (presencial i on-line) per abordar els diferents temes de revisió i programació del curs vinent.

Després de la pregària inicial, cada delegat va exposar les realitats de l’Apostolat Seglar del seu bisbat i les finalitats de cada delegació. Cal tenir present com a  objectius, la formació, l’organització i el testimoniatge dels laics del bisbat, tot i que cadascun d’ells ho fa d’una manera particular.

Es va valorar molt positivament tant la Trobada sobre Primer Anunci a Madrid com la Trobada d’Apostolat Seglar Interdiocesana que tingué lloc a Tarragona el mes de març.

Seguidament, es va plantejar el curs vinent que vindrà marcat per temes com el Sínode, el Jubileu, el Congrés de les vocacions, i els objectius i plans pastorals de cada diòcesi. Se segueix col·laborant amb el treball posterior al Congrésde laics organitzat per la Conferència Episcopal Espanyola i es proposa reflexionar sobre la presència laïcal en la vida pública.

D’altra banda, es va concretar la data i el lloc de la propera Trobada Interdiocesana. Serà el dissabte, 8 de març de 2025, a Montserrat, amb motiu de la celebració del seu Mil·lenari.

Després d’un dinar de germanor, es va cloure la trobada amb la celebració de l’Eucaristia a la Catedral de Tortosa, més concretament, a la capella de la Mare de Déu de la Cinta, patrona de la capital del Baix Ebre.

Et recomanem