Continua la celebració del desè aniversari de la creació de Càritas Diocesana. 

Un mes després de l’aniversari del decret de creació de l’entitat, el dissabte 15 abril a partir de les 10h., tindrà lloc una jornada formativa i de celebració al Monestir de Montserrat.  

Raúl Flores, coordinador d’estudis de Càritas espanyola i secretari tècnic de la Fundación FOESSA, serà el ponent de la xerrada/col·loqui titulada: «Esperances de futur en l’acció de Càritas». El bisbe Agustí Cortés també participarà en aquesta jornada.  

Montserrat va ser també el lloc on es van trobar per primera vegada els voluntaris de la nova Càritas diocesana, al mes d’abril de 2014. Cal tenir present però, que ja abans hi havia vida de Càritas al nostre territori: des de mitjans dels anys 60, ja es té constància de l’existència a les parròquies del territori de l’actual bisbat, de voluntaris o “acollidors” que atenien a persones amb alguna necessitat puntual. També de campanyes, com la de la recollida de l’ampolla al Garraf o Penedès, per obtenir fons per ajudar a famílies amb pocs recursos…  

Ara se celebren els 10 primers anys des de la seva creació oficial, un moment per agrair a Déu i a tantes persones que ho han fet possible, com ara els voluntaris i treballadors de aquests anys; però també un moment per agrair tots aquells que abans van viure l’esperit Càritas i van compartir esperança.  

Càritas és l’expressió de l’amor i el compromís de la comunitat cristiana per les persones que es troben en situació de pobresa, vulnerabilitat o exclusió social. És una entitat de l’Església catòlica que té com a objectiu promoure, orientar i coordinar l’acció social i caritativa de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, amb la finalitat d’ajudar a la promoció humana i a desenvolupament integral de les persones, sensibilitzar la societat i promocionar la Justícia Social. 

Estatut de Cúria – p. 94

Et recomanem