Divendres 28 d’abril se celebra el Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball. És una iniciativa posada en marxa des de l’any 2003 per l’Organització Internacional del Treball (OIT) de les Nacions Unides. Aquesta cita pretén promoure la prevenció dels accidents laborals i les malalties professionals en tot el món. També en aquest dia, el moviment sindical mundial celebra la seva Jornada Internacional de Commemoració dels Treballadors Morts i Lesionats, amb la intenció d’honrar la memòria de les víctimes dels accidents laborals.

En aquest context, l’Equip de Pastoral Obrera del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, convoca un parell d’actes per al proper divendres 28 d’abril, que recullen aquesta doble intenció de sensibilització i record.

A les 19.30h, concentració i acte contra els accidents laborals, a la Plaça de la Vila de Sant Feliu de Llobregat.

A les 20.00, Eucaristia a la Catedral de Sant Llorenç, en la mateixa plaça, en memòria de les víctimes d’accidents laborals.

Cal tenir present que durant l’any 2022 hi ha hagut a Catalunya 96.137 accidents laborals, dels quals, 467 han causat ferides greus i 80 han estat mortals. Aquestes xifres ens poden sensibilitzar sobre la magnitud del problema i la importància de la creació i promoció d’una cultura de la seguretat i la salut, que pot ajudar a reduir el nombre de morts i lesions relacionades amb la feina.


A les portes del Primer de Maig

El Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya fa públic, com cada any, el seu Manifest en la Jornada Internacional dels treballadors i treballadores.


La Germandat Obrera d’Acció Catòlica de Barcelona i Sant Feliu de Llobregat celebra el Dia de la GOAC, que enguany, s’emmarca en el camí cap a la 14a Asamblea General de la HOAC. La convocatòria de esta celebración és la siguiente:

Dia: 1 de maig

Hora: de les 14h a les 17h

Lloc: col·legi del Sagrat Cor (barri Besòs), c/ Lluis Borrassà 12-18, de Barcelona. Metro L-4 Besòs Mar

El programa inclou el dinar de germanor i la sobretaula, moment en el qual es visionarà un vídeo, amb l’entrevista a una jove goacista en situació laboral precària, amb les vinyetes del dibuixant Rubén del Rincón Cruz, amb un toc d’humor reivindicatiu, i amb frases de diverses persones. Tot plegat servirà per facilitar el “veure” i “jutjar” i finalment, en un moment de treball en equips, “l’actuar”.

Et recomanem