Aquest proper dissabte, 15 d’abril, tindrà lloc a Montserrat la XVII Jornada de mestres i professors de Religió, organitzada pel Secretariat Interdiocesà d’Ensenyament de la Religió i la Fundació Escola Catòlica de Catalunya.

Aquesta iniciativa d’una jornada interdiocesana per a docents de religió va néixer al curs escolar 2007-08, quan el SIERC va plantejar fer una Jornada de mestres i professors de Religió. L’arquebisbe Jaume Pujol, aleshores responsable del Secretariat, i els delegats diocesans, van sembrar una llavor que ha anat creixent any rere any. La primera Jornada es va celebrar a Blanquerna i després s’ha anat passejant per tot Catalunya, sempre amb els tres objectius bàsics: Compartir, formar-se i celebrar. En la tercera edició s’hi incorporà plenament la FECC i la Jornada prengué una altra dimensió, amb més assistents i la creació d’una infraestructura més adient, i el suport d’algunes editorials i també de la Direcció General d’Afers Religiosos. D’aquesta manera, amb el pas del temps, la Jornada de Mestres i professors de Religió de les diòcesis amb seu a Catalunya, sota el lema inicial d’AprendrEnsenyar és un clàssic en les cites formatives anuals per aquest col·lectiu. 

La itinerància de la Jornada porta enguany a celebrar-la al territori del Bisbat de Sant Feliu, trobant acolliment a l’Abadia de Montserrat, amb la temàtica de fons del Pacte Educatiu Global, que serà tractada a la ponència principal del P. Enric Puig, SJ. Com sempre, hi haurà un gran ventall de tallers, el dinar i un moment cultural, amb una audició a la Basílica, a càrrec de Pau Prades.
Per a més informació: http://www.pastoralfecc.cat/aprendrensenyar_2023/

Et recomanem