Ha mort avui, 21 d’abril 2020.

Mn. Josep Cortada Anoll, nascut l’1 de gener de 1928 a Terrassa, ha arribat avui a la Casa del Pare, a l’edat de 92 anys, confortat amb els sagraments de l’Església.

L’enterrament serà demà dimecres, 22 d’abril, a les 10 h. al cementiri de Pacs del Penedès. Ateses les actuals circumstàncies, la missa funeral se celebrarà més endavant i s’indicarà oportunament.

El bisbe Agustí el tindrà present demà dimecres en la Missa diària que presideix a la capella de la Casa de l’Església, a les 8.30 h. Es podrà seguir pel nostre canal youtube.

Units en la pregària, encomanem-lo a la misericòrdia de Déu.

*******************

Nota biogràfica

Mn. Josep Cortada Anoll va néixer a Terrassa, el dia 1 de gener de 1928. Fill de Miquel i Teresa. Va ingressar al Seminari Conciliar de Barcelona l’any 1945 i va ser ordenat sacerdot el 23 de maig de 1959, a l’Església del Pares Carmelites, A.O., de Barcelona.

Els seus primers nomenaments van ser: coadjutor en 1959, de la Parròquia de Sant Baldiri de Sant Boi de Llobregat, el mes de juny de 1961 de la Parròquia de Sant Paulí de Nola de Barcelona i, en el mes de setembre de 1966 de la Parròquia de Sant Pere de Gavà. L’any 1969 va ser nomenat rector de la Parròquia de Sant Genís de Pacs del Penedès. De 1980 a 1984 va ser rector de la Parròquia de Sant Valentí de Les Cabanyes i de 1996 a 2008 rector de la Parròquia de Santa Maria de Vallformosa de Vilobí del Penedès.

Va exercir el càrrec de rector de Sant Genís de Pacs del Penedès (que inclou els centres de culte de La Bleda i Can Lleó del municipi de Sant Martí Sarroca) fins el moment de la seva jubilació canònica, el 8 de setembre de 2011.

Actualment vivia a la Residència Inglada Via, de Vilafranca del Penedès, on durant anys va prestar assistència pastoral i espiritual. Recentment va donar positiu a les proves de covid-19 que li van fer, tot i que no va patir cap símptoma; es va anar apagant, tranquil i en pau, per l’edat i les xacres.