La Comissió Episcopal per a l’Evangelització, Catequesi i Catecumenat de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), ha organitzat les Jornades de vicaris episcopals, a Valladolid, d’aquest 12 de març al proper dijous 14, amb el tema “Comunió diocesana i evangelització. Per una pastoral missionera». De la nostra diòcesi, hi assisteix el vicari general, Mn. Josep M. Domingo, i, d’altra banda, el vicari episcopal, Mn. Xavier Aymerich, juntament amb el bisbe Agustí.

El president de la Comissió Episcopal per a l’Evangelització, Catequesi i Catecumenat, Mons. José Rico Pavés, bisbe de Xeres de la Frontera; el responsable d’àrea de Vicaris d’aquesta Comissió, Mons. Agustí Cortés, bisbe de la nostra diòcesi de Sant Feliu de Llobregat; juntament amb el director de la Comissió Episcopal per a l’Evangelització, Catequesi i Catecumenat, Francisco Romero, seran els encarregats de presentar la trobada, aquest dimarts 12 de març, al matí.

Reptes d´una pastoral missionera

Seguidament, l’arquebisbe de Valladolid, Mons. Luis Argüello, exposarà dues ponències amb els temes: per què una pastoral missionera? i els reptes d’una pastoral missionera a les diòcesis.

Pel que fa al dimecres, 13 de març, la ponència la farà el bisbe d’Alcalá de Henares, Mons. Antonio Prieto, amb el títol «Els agents per a una pastoral missionera i el seu acompanyament». També podran escoltar una xerrada amb el tema «El sacerdot a la pastoral missionera», per part del bisbe de Zamora, Mons. Fernando Valera.

Finalment, dijous, 14 de març, després d’una taula d’experiències i comunicacions sobre una Pastoral missionera a les diòcesis, l’última ponència anirà a càrrec de Mons. Rico Pavés, sota el títol «El catecisme d’adults ‘Cerqueu al Senyor com a instrument per a una pastoral missionera».

Et recomanem