Aquest dijous 9 de maig, a les 17.30 h, a la Basílica de Sant Pere, el papa Francesc presidirà el lliurament i la lectura de la Butlla de convocatòria del Jubileu 2025 i les Segones Vespres de la Solemnitat de l’Ascensió del Senyor. La butlla oferirà les modalitats i moments de celebració del Jubileu i desenvoluparà el tema de l’esperança segons les preocupacions més properes al cor del Sant Pare. A la nostra diòcesi, celebrarem l’Ascensió del Senyor el proper diumenge 12 de maig.

Es podrà seguir el ritu de lliurament i lectura de la butlla a través de la transmissió en viu oferta per Vatican News. Un cop s’hagi celebrat, la butlla estarà disponible en línia.

La butlla

La tradició dicta que cada Jubileu es proclami a través de la publicació d’una Butlla Papal (o Butlla Pontifícia) de convocatòria. Per “Butlla” s’entén un document oficial, generalment escrit en llatí, amb el segell del Papa, la forma de la qual dona nom al document. Al principi, el segell acostumava ser de plom i portava a l’anvers la imatge dels Sants Apòstols Pere i Pau, Fundadors de l’Església de Roma, i al revers el nom del Pontífex. Més tard, un segell de tinta va substituir el segell metàl·lic, però aquest es va seguir utilitzant per als documents de més importància.

Cada butlla s’identifica per les paraules inicials. Per exemple, Sant Joan Pau II va convocar el Gran Jubileu de l’any 2000 amb la Butlla Incarnationis mysterium (“El Misteri de l’Encarnació”), mentre que el papa Francesc va convocar el Jubileu Extraordinari de la Misericòrdia (2015-2016) amb la Butlla Misericordiae vultus (“El rostre de la misericòrdia”). La Butlla de convocatòria del Jubileu, en què s’indiquen les dates d’inici i fi de l’Any Sant, acostuma a publicar-se l’any anterior, coincidint amb la Solemnitat de l’Ascensió. Per al Jubileu del 2025, està previst que es publiqui el 9 de maig del 2024.

Tota la informació a:

https://www.iubilaeum2025.va/es/giubileo-2025.html

Et recomanem