Se celebrarà del 21 al 27 de gener amb el lema “Manteniu-vos ferms en la meva Paraula” (Jn 8,31). Les entitats promotores són l’Associació Bíblica de Catalunya, el Centre de Pastoral Litúrgica, l’Editorial Claret, Ràdio Estel, Catalunya Cristiana, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya i l’Abadia de Montserrat, amb el patrocini de la Conferència Episcopal Tarraconense. A la nostra diòcesi hi haurà un bon reguitzell d’actes.

Del 21 al 27 de gener del 2024 tindrà lloc la VIII Setmana de la Bíblia, que va precedida pel Diumenge de la Paraula de Déu, jornada instituïda des de 2019 pel papa Francesc per tal de ser celebrada el III Diumenge de durant l’any (enguany, diumenge 21 de gener). El lema d’aquesta edició és “Manteniu-vos ferms en la meva Paraula” (Jn 8,31).

Durant la Setmana de la Bíblia, en moltes parròquies, escoles i comunitats cristianes s’organitzen activitats orientades a fomentar la lectura i el coneixement de l’Escriptura, instrument fonamental en la revelació de Déu i en la relació del creient amb ell. Es poden consultar tots els actes programats al web www.setmanadelabiblia.cat.

Com a novetat d’enguany destaquem dues visites culturals que es fan el dimecres 24 de gener. D’una banda, la visita a la basílica de la Sagrada Família, guiada per la Dra. Rosa Ribas, directora del Centre Internacional d’Estudis Avançats Antoni Gaudí; de l’altra, al Museu Episcopal de Vic, la visita Animals bíblics en l’art medieval, a càrrec de Marc Sureda. L’arquebisbe de Tarragona i president de la Conferència Episcopal Tarraconense, Joan Planellas, participarà en la pregària ecumènica que es farà el dimecres 24 de gener, a les 19 h, a la parròquia de Santa Maria de Falset.

La celebració de la Setmana de la Bíblia a casa nostra és patrocinada per la Conferència Episcopal Tarraconense i promoguda per l’Associació Bíblica de Catalunya, el Centre de Pastoral Litúrgica, l’Editorial Claret, Ràdio Estel, Catalunya Cristiana, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya i l’abadia de Montserrat.

Per tal de difondre la Setmana de la Bíblia i que s’organitzin activitats, celebracions, cursos que ajudin a animar bíblicament la vida de les comunitats s’ha editat un cartell, que els bisbats fan arribar a les parròquies i comunitats. També es pot descarregar al web de la Setmana una nova carpeta, en format digital, de la col·lecció Llegir la Bíblia en grup. Es tracta de la corresponent a l’Evangeli de Sant Joan.

Agenda Setmana de la Bíblia

Sant Feliu de Llobregat

El 21 de gener, Diumenge de la Paraula, a les 12.00, Missa del Diumenge de la Paraula amb l’entronització de la Bíblia a la catedral.

El 21 de gener, Diumenge de la Paraula, a les 18.45, Vespres des de Montserrat

El dimarts 23 de gener, de 18.30 a 19.30, a la basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès, presentació i lectura comunitària del llibre d’Ester (Antic Testament), amb la participació de la professora María Luisa Melero.

El dimarts 23 de gener, a les 20.30, xerrada ecumènica en línia Manteniu-vos ferms en la meva Paraula (Jn 8,31) amb el P. Antoni Pou (monestir de Montserrat) i Jonatan Mega (pastor de l’Església evangèlica de Germans de Mataró). Inscripcions: animaciobiblica@bisbatsantfeliu.cat.

El divendres 26 de gener, a les 19.45, a la parròquia de Santa Eulàlia de Pallejà, aprofundiment en el text bíblic Manteniu-vos ferms en la meva Paraula (cf. Jn 8,31).

El dilluns 29 de gener, a les 18.30, a la capella del Santíssim de la parròquia de Sant Pere de Gavà, reflexió bíblica organitzada pel Grup de Bíblia Ecumènic.

Més informació: http://www.setmanadelabiblia.cat/

Et recomanem