Ja fa molts anys, que a mitjan mes de maig, les hospitalitats de la Mare de Lourdes de Catalunya es desplacen, en romeria, a la basílica de la Mare de Déu de Montserrat. És un gran dia de retrobament amb tots els hospitalaris que han compatit un pelegrinatge a Lourdes. Aquesta jornadaes farà el proper dissabte 18 de maig.

Pels assistents, la Mare de Déu és el centre de totes les activitats que porten a terme i preguen portant a la pràctica el missatge de l’Evangeli. Ajudar les persones malaltes o amb discapacitat, completa la pregària de l’hospitalari.

Aquest any seran gairebé 800 persones de les quals més de cent els acompanyaran des d’una cadira de rodes. Per tots els hospitalaris serà una jornada emocionant. Segons ens explica en Quim Benet “tornar a abraçar el germà que t’ha fet créixer en la fe és un acte entranyable que et posa els pèls de punta. Tot neix de l’amor de Déu”.

A Montserrat tenim una Mare que ens acull amb els braços oberts. Al seu costat, tots els hospitalaris ballarem sardanes i celebrarem una missa presidida del nou bisbe de Girona, fra Octavi Vilà. Després de dinar, resarem el rosari en processó amb la Mare de Déu a les espatlles. Aquest acte farà que es traslladin espiritualment al Santuari de la Mare de Déu de Lourdes. Tots els assistents reviuran la processó de les espelmes. Cantant l’Ave de Montserrat recorreran el recinte del santuari fins a l’altar de la basílica.

Et recomanem