Entre les diverses iniciatives en aquest Temps de la Creació 2021, des de l’Arquebisbat de Barcelona, el Bisbat de Sant Feliu i el de Terrassa i la Xarxa Laudato Si’, formada per diverses entitats catòliques, conjuntament amb diverses esglésies i comunitats cristianes evangèliques i ortodoxes, s’han programat diverses iniciatives que es realitzaran precisament a la Basílica de la Sagrada Família, gran exponent de la inspiració d’Antoni Gaudí en la natura i la creació com a obra de Déu.

Itinerari catequètic i pregària ecumènica [cartell]

Permetrà aprofundir en el respecte i sentit que el genial arquitecte tenia vers la natura i com, ajudant-se d’ella, transmetia els continguts de la fe. L’itinerari catequètic estarà centrat en els elements de la natura que Antoni Gaudí emprà com elements simbòlics en la Sagrada Família. A grans trets s’observarà a la façana del Naixement  la natura exultant per l’Encarnació del Fill de Déu, el procés escultòric partint de models humans reals de l’època i l’estricte respecte de Gaudí per l’obra de la creació. A l’interior del temple s’aprofundirà en el sentit de la llum i l’obra arquitectònica imitadora dels models de la natura i a la façana de la Passió hi haurà un deteniment en la representació simbòlica del Crist clavat en creu i la simbologia de la natura com expressió del bé i el mal.

L’aforament de cada sessió és limitat, per aixó, per poder participar en alguna de les tres sessions cal inscriure’s prèviament del 15 al 23 de setembre

Vetlla ecumènica [cartell]

Diumenge 3 d’octubre, a les 18h, la família ecumènica ens aplegarem a la Basílica de la Sagrada Família per celebrar el Temps de la Creació. Enguany aquest periode es presenta amb el lema: “Una casa per a tothom? Renovant l’oikos de Déu” i ens vol fer adonar que hem oblidat que vivim a la casa de Déu, -oikos en grec significa casa-, que formem part de la seva llar, que som la seva família, la seva comunitat estimada.

La vetlla ecumènica és un acte obert, però amb places limitades, per tant, cal inscriure’s aquí  del 13 al 19 de setembre. També es podrà seguir en directe a través del web sagradafamilia.org i a esglesia.barcelona/en-directe.