Des de la Delegació de Pastoral de la Salut conviden tots els capellans i els agents de pastoral de la salut que treballen, o fan el seu servei, a hospitals o a residències del nostre bisbat, a reunir-se, el proper dilluns 15 d´abril, a la Casa de l’Església (Carrer d’Armenteres, 35 – Sant Feliu de Llobregat). La presidenta de l’Institut Borja de Bioètica, la Dra. Margarita Bofarull, conduirà la reflexió.

Des de la Delegació de Mitjans de Comunicació de la nostra diòcesi, hem entrevistat al delegat de Pastoral de la Salut, Mn. Xavier Sobrevia, per tal de conèixer més detalls d’aquesta jornada.

Quins temes tractareu?

La confidencialitat amb el pacient en el context del treball en equip en els centres sanitaris i les  problemàtiques actuals entorn de la sexualitat.

Quin és l’objectiu d’aquesta jornada?

Tenir un espai de trobada i formació per als agents de pastorals i capellans que treballen o fan el seu servei a hospitals o a residències del nostre bisbat.

Quins ponents hi participaran?

Aquest any la ponent serà la Dra. Margarita Bofarull, religiosa del Sagrat Cor, metgessa, membre del consell directiu de la Pontifícia Acadèmia per a la Vida del Vaticà, presidenta de l’Institut Borja de Bioètica i professora a l’Ateneu Universitari Sant Pacià.

Qui assistirà?

Estan convidats, especialment, els laics i capellans que fan el servei d´atenció religiosa als hospitals i residències. D’altra banda, també, els sacerdots i alguna persona que tinguin un interès especial en aquests temes.

Quina incidència té o voleu que tingui la vostra delegació a la nostra diòcesi?

 Facilitar l’atenció als malalts i als familiars des de qualsevol àmbit de l’Església. Des de les parròquies, comunitats religioses, en els hospitals, en les residències, etc.

Programa de la jornada

10.00 h. Acollida a la Casa de l’Església.

10.15 h. Benvinguda, pregària i presentació de la jornada. Mons. Agustí Cortés.

10.30 h. La confidencialitat amb el pacient en el context del treball en equip.

11.00 h. Treball per grups d’unes preguntes.

11.30 h Descans.

12.00 h Problemàtiques actuals entorn de la sexualitat.

13.00 h. Treball per grups d’unes preguntes.

13.30 h. Conclusions.

Per confirmar l’assistència:

salut@bisbatsantfeliu.cat

L’últim dia per fer la inscripció serà el proper 12 d’abril.

Et recomanem