El proper diumenge 8 d’octubre s’inaugurarà el segon cicle d’orgue dedicat al compositor vilafranquí Josep Soler. Enguany s’han programat un total de quatre concerts variats.

Actes d’homenatge a Josep Soler i Sardà:

  • Dissabte 30 de setembre a les 7 de la tarda a la Sala Sara Kirchner de l’Agrícol, el filòsof Diego Civilotti presenta «Josep Soler: com pensar l’impensable». 
  • Dissabte 7 d’octubre a dos quarts de set de la tarda a l’auditori del Vinseum, tindrà lloc una conferència a càrrec de  Montserrat Torrent, organista nonagenària en actiu, degana de l’orgue català i col·laboradora estreta de Soler, i Agustí Bruach, organista i musicòleg resident a Múnic, especialitzat en l’obra del compositor vilafranquí. L’acte s’iniciarà amb la presentació a càrrec de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Àngels Dalmau i acabarà amb un concert de lied, amb obres de Soler a partir de textos filosòfics i místics de Ramon Llull a Jacint Verdaguer, a càrrec de la soprano Marga Soria i el pianista Lluís Roselló.

Concerts del Cicle d’orgue «Josep Soler»:

  • Com a cloenda de l’homenatge i inauguració del cicle d’orgue, el diumenge 8 d’octubre a dos quarts de set de la tarda a la basílica de Santa Maria, Montserrat Torrent i Agustí Bruach, a més a més de la intervenció dels organistes vilafranquins Berenguer Montserrat i Jonatan Carbó, oferiran un concert homenatge amb música al voltant de la figura de Soler. Interpretaran composicions seves, especialment alguna de les peces incloses al Llibre d’Orgue de Santa Maria, acompanyades d’obres d’altres autors especialment estimats per Soler, com Bach, Taltabull, Wagner o el Pare Massana.
  • Diumenge 22 d’octubre a dos quarts de set de la tarda a la basílica de Santa Maria, tindrà lloc el segon concert del cicle, de cambra, amb trompeta i orgue, a càrrec de Carles Raya, professor de trompeta del Conservatori d’Igualada, i Lorién Santana, organista de la Basílica de la Concepció de Barcelona. Oferiran un programa molt variat amb obres des del barroc fins a la música de cinema, adaptades per a aquesta formació, inèdita fins ara a Vilafranca.
  • Diumenge 26 de novembre, també a la basílica i a la mateixa hora, a les darreries de l’Any Reger, Óscar Candendo, professor d’orgue de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i organista de la catedral del Buen Pastor de Donostia, oferirà el seu homenatge a aquest compositor alemany en el 150è aniversari. Max Reger va ser una figura cabdal en el desenvolupament del Romanticisme a Alemanya; tot i ser d’una generació posterior, queda estretament relacionat amb el post-romanticisme alemany de Wagner i Brahms, amb una passió profunda per l’ideal de Johann Sebastian Bach.
  • Com a clausura del cicle, el ja tradicionalíssim concert de Sant Esteve, el dimarts 26 de desembre, a tres quarts d’una del migdia. Enguany, aquest recital anirà a càrrec de l’organista Miquel González, professor del Conservatori de Lleida. . Per a més informació: aquest enllaç

Et recomenem