La parròquia més jove de Vilanova i la Geltrú ja té 50 anys més 2 de vida!
El 2 de maig de 1970, en uns locals que van acollir inicialment la nova parròquia, es va celebrar la primera eucaristia de la comunitat parroquial de Sant Joan Baptista. Naixia per atendre els fidels dels barris de Sant Joan, l’Aragai, La Collada, Fondo Somella i les urbanitzacions de Santa Maria i el Prat de Vilanova.

La intenció de celebrar el 50è aniversari l’any 2020 va quedar truncada per la pandèmia i finalment s’ha produït enguany, el passat diumenge 1 de maig, amb un temple ple de gom a gom, en un atípic però molt especial 50 + 2. Especial, sí, no només per la xifra, sinó per l’enfocament que des del principi s’ha volgut donar a la celebració: que no fos tan sols una festa, sinó una ocasió de renovació espiritual.

I això s’ha materialitzat visiblement en la confirmació de 52 persones aquell dia, de mans del bisbe Agustí Cortés. Hi havia de totes les edats: 19 adolescents, 18 adults joves de més de trenta anys i la resta, adults de més de 50 anys, que al seu moment, no van rebre el sagrament de la confirmació.

A més, un altre grup nombrós de fidels adults que havien estat confirmats d’infants o fa molts anys, van voler fer un acte de reafirmació de la fe, amb la recitació del Credo en veu alta i el símbol de l’espelma encesa del ciri pasqual.

Els confirmands i els ja confirmats, tots han seguit un itinerari catequètic d’autèntica renovació espiritual, que van culminar amb el recés realitzat al Monestir de Montserrat dissabte 30 d’abril, conduït per l’abat emèrit, Josep Maria Soler, que els va fer l’entrega de l’espelma per a la celebració de l’endemà.

Esplai L’Espurna: 25 + 2

Encara més coses a celebrar: l’esplai parroquial L’Espurna va néixer l’any 1995, per tant, noces d’argent més dos anys! I en van voler donar gràcies a Déu durant l’eucaristia del dia 1 de maig, amb l’ofrena d’un figura del bestiari popular, l’au fènix, construïda durant la pandèmia, que venia a representar la presència de l’Esperit Sant que guia la vida de la parròquia i de l’esplai.

De tot cor, a la Parròquia de Sant Joan Baptista i al Centre d’Esplai L’Espurna…: PER MOLTS ANYS MÉS!

 

Et recomenem