Sant Feliu de Llobregat acollirà la 5a Assemblea General Ordinària de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya, que tindrà lloc aquest diumenge 10 de març al Palau Falguera.

La Federació de Pessebres Vivents ha escollit Sant Feliu de Llobregat amb motiu de la celebració dels 500 anys de la parròquia de Sant Llorenç. La capital del Baix Llobregat acull cada any, i des de fa 17 anys, el Pessebre Vivent que organitza l’Associació Cultural Calaix de Sastre i que mobilitza a l’entorn de 800 persones.

La trobada, que comptarà amb la participació de les 48 entitats que formen part de la Federació, servirà per fer balanç de la temporada passada i establir els objectius per a les properes festes nadalenques.

La Federació de Pessebres Vivent de Catalunya es reunirà després d’una temporada en què s’ha assolit la xifra dels 101.769 visitants durant el període comprès entre el 6 de desembre de 2023 i el 14 de gener de 2024. Una temporada marcada per la celebració dels 800 anys del primer pessebre de la història.

La Federació de Pessebres Vivents de Catalunya

La Federació de Pessebres Vivents de Catalunya agrupa 48 entitats d’arreu del territori amb l’objectiu de portar a terme activitats encaminades a promoure el coneixement dels Pessebres Vivents i la relació entre ells. Constituïda formalment el 2018, la Federació recull la tasca de l’Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya, creada el 1991. Actualment, presideix l’entitat Àngels Serentill, coordinadora del Pessebres Vivent de Manresa – El Pont Llarg.

Formen part de la FPVC els pessebres vivents de les següents poblacions: Calonge, Bàscara, Bigues i Riells, Breda, Brunyola, Cànoves, Canyelles, Castell d’Aro, Celrà, Corró d’Avall, Els Prats de Rei, Fontcoberta, Jesús, Joanetes, La Pobla de Montornès, La Torreta, Les Gunyoles d’Avinyonet, Les Torres de Fals, L’Espluga de Francolí, Linyola, Maçanet de la Selva, Manresa – Pont llarg, Martorelles, Masia de Castelló, Món Sant Benet, Navata, Pals, Peralada, Polinyà, Premià de Dalt, Prullans de Cerdanya, Salou, Sant Feliu de Llobregat, Sant Feliu del Racó, Sant Fost, Sant Guim de la Plana, Sant Jaume dels Domenys, Sant Martí de Llémena, Sant Martí Vell, Sant Pere de Ribes, Sant Quintí de Mediona, Santa Maria d’Oló, Santa Pau, Tona, Vila de Rupit, Viladecans, Vila-Sacra i Vilavenut.

Et recomanem