Una vintena de joves procedents de la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat han participat del 28 de desembre 2022 al dia 1 de gener de 2023 a la Trobada europea de Taizé celebrada a la ciutat alemanya de Rostock. Acabat d’arribar novament a la seva ciutat, Vilafranca del Pendès, i després de descansar dels dies intensos i del llarg viatge, el Joan Montserrat, valora així la vivència:

“L’experiència viscuda aquests dies a Rostock no ens ha deixat indiferent a cap dels que hi hem anat. Les inquietuds que tenim els joves d’aquí, també les tenen els d’arreu d’Europa encara que siguin d’altres confessions cristianes. A Alemanya, l’església evangèlica hi té molta presència. De fet, la majoria de nosaltres vam ser acollits en parròquies evangèliques i això ens ha permès viure una trobada ecumènica molt més intensa. També vam col·laborar en diversos serveis, com són la participació en el cor i l’orquestra de Taizé, la vetlla de la creu i el repartiment d’àpats.

Enguany el missatge de la trobada girava entorn de la vida interior i la solidaritat, camí que posem en marxa a través de la pregària, escoltant i ajudant als altres.

Aquesta experiència ha fet sorgir nous llaços d’amistat, hem viscut la fe intensament i ens hem adonat que no estem sols. Malgrat que ara que hem tornat a cadascuna de les nostres parròquies, molts de nosaltres siguem la única referència jove de la nostra comunitat, hem de seguir impulsant les nostres comunitats amb la força de l’Esperit”

Dono gràcies a Déu per l’oportunitat que he tingut i desitjo que ens puguem trobar de nou a Ljubljana el 2023!

Et recomenem