El dimecres 17 d’abril passat, a la Casa de l’Església de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, presidida pel bisbe de Tortosa i Secretari general de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET), Sergi Gordo, es va celebrar una nova reunió dels Secretaris generals i Cancellers de les diòcesis amb seu a Catalunya, responsabilitat que en un bon nombre de diòcesis està confiada a laiques i laics.

Després d’un primer moment de pregària, presentació de la nostra diòcesi, la salutació del bisbe Agustí Cortés i la signatura del llibre d’or de la diòcesi, es va començar el treball previst, en el que es van tractar diversos temes que s’havien escollit com a prioritaris a treballar.

En primer lloc, Javier Oliveros, responsable d’informàtica i noves tecnologies del bisbat de Sant Feliu de Llobregat, va introduir la presentació del programa de gestió Integral de la Informació Diocesana (ERP GiiD), impulsat per la Conferencia Episcopal Espanyola. En el diàleg posterior es va recalcar la importància que es desenvolupi l’apartat específic de les secretaries generals, tot assenyalant els aspectes que es veuen més necessaris desenvolupar.

A continuació, el Sr. David Gómez, canceller i secretari general del bisbat de Vic, va presentar de manera molt clara i didàctica el Sistema Compliance i el Canal de denúncia, que s’estan implementant progressivament als diferents bisbats.

Finalment es van tractar aspectes relacionats amb la dimensió comunicativa de les diòcesis de la CET i l’actualització de dades.

La reunió va acabar amb el dinar de tots els assistents juntament amb personal de la Cúria del bisbat que acollia.

Et recomanem