Amb l’inici de curs a l’Ateneu Universitari Sant Pacià.

El dia 8 d’octubre a la tarda es van reunir els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense al Seminari Conciliar de Barcelona, amb una salutació inicial del bisbe auxiliar electe de Barcelona, Mons. Xavier Vilanova, nomenat el dimarts d’aquella mateixa setmana.

Els bisbes van tractar diversos temes com ara el treball realitzat per la Fundació Pere Tarrés aquest estiu i els reptes de futur de l’educació en el temps lliure, amb la presència dels Srs. Josep Oriol Pujol i Xavier Nus. També van rebre informació detallada sobre el moment de l’ensenyament concertat a Catalunya per part del P. Enric Puig s.j., Director de l’Escola Cristiana de Catalunya.

L’endemà, divendres 9, van poder assistir a la inauguració oficial del curs a l’Ateneu Universitari Sant Pacià, a l’aula magna del mateix Seminari Conciliar. El 2020-2021 serà un curs marcat encara pels efectes de la pandèmia. Un d’ells, que es va valorar molt positivament, va ser la posada en marxa del programa “L’Ateneu a casa”, que es va activar en només tres dies, des del moment en què es va decretar el confinament. Aquesta eina continuarà sent molt vàlida en els temps encara incerts del nou curs.

Per altra part també es va recordar la constitució d’una nova realitat acadèmica, al costat de les tres facultats ja existents: l’Institut de Litúrgia ad instar Facultatis (ILF). Una altra recent novetat és la constitució del Centre Internacional d’Estudis Avançats “Antoni Gaudí i els seus col·laboradors”, adscrit a la Facultat Antoni Gaudí, per part de la Congregació per a l’Educació Catòlica. A més, en el curs 2020-2021 inicia el seu camí l’Escola de Llengües Antigues que dirigirà el Dr. Joan-Ramon Marín i oferirà la possibilitat d’estudiar hebreu, grec, llatí, arameu, copte, siríac i egipci antic.