Diumenge 26 de setembre se celebra l’edició número 107 d’aquesta Jornada , sota el títol “Vers un nosaltres cada vegada més gran”.

En el missatge del papa Francesc, datat el 3 de maig 2021, recorda que a la seva encíclica Fratelli tutti va expressar una seva preocupació i desig alhora: “Passada la crisi sanitària, la pitjor reacció seria caure encara més en una febre consumista i en noves formes d’autopreservació egoista. Tant de bo que al final ja no hi hagi “els altres”, sinó només un “nosaltres”» (n. 35). Aquest pensament és el que li ha empès a aprofundir la idea d’un “nosaltres” ben ampli, i ho fa resseguint la història de la salvació, recordant la vocació de l’Església a ser ben “catòlica”, és a dir, universal, en el context d’un món cada vegada més inclusiu.

Per la seva banda, els bisbes de la Subcomissió Episcopal per a les Migracions i la Mobilitat Humana de la Conferència Episcopal Espanyola, han elaborat també un missatge que vol ajudar a captar tot el significat de les paraules del papa Francesc en aquesta Jornada.