Acompanyament en el dol, amb el confort de la pregària i l’esperança en la vida eterna.

 

Cada dia neixen i moren persones. Moren pel coronavirus i per altres motius, és clar. Pel que fa al comiat dels difunts, en l’actual situació d’emergència sanitària, ens trobem amb una situació inèdita. Per disposició de les autoritats sanitàries, en prevenció de contagis, els difunts per Covid-19 són traslladats directament a cementiris o incineració. A més s’hi ha afegit una disposició semblant per a tots els difunts: no es permetran vetlles als tanatoris ni comiats amb exèquies cristianes o cerimònies no religioses.

Malgrat tot, volem transmetre als familiars dels difunts que sempre poden posar-se en contacte amb la parròquia i trucar als mossens, si així ho desitgen. Ells podran oferir el consol d’una primera intenció de pregària en l’eucaristia sense poble que cadascú celebri, a més del compromís de poder celebrar un funeral en condicions a la parròquia tan bon punt cessi el confinament.

En aquest context, especialment dolorós, l’Església vol acompanyar més que mai els familiars que perden un ésser estimat, amb el confort de la pregària i l’esperança de la vida eterna. Amb aquesta intenció fem present uns materials ja editats i altres generats en aquestes circumstàncies, útils en els moments de dol i per a pregar en família pels difunts.