Un parell de pinzellades sobre les iniciatives realitzades a la nostra diòcesi en relació al Temps de la Creació:

El passat dissabte 1 d’octubre, a les 18:30 h, a l’església de Sant Francesc d’Assís de Vilafranca del Penedès, va tenir lloc la pregària del Temps de la Creació organitzada per la Delegació d’Ecumenisme i diàleg interreligiós del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, el Grup de Diàleg i Consell Ecumènic i les Parròquies de Vilafranca.
Una trentena de persones es van aplegar en aquesta església per pregar per la creació de Déu explicada en el llibre del Gènesi i per totes les seves criatures i la natura, que no és altra cosa que la Casa Comuna de tots.

El patí de l’església de Sant Sebastià del Bedorc va ser el lloc escollit per les comunitats cristianes de Piera i altres localitats dels voltants per “escoltar la veu de la creació” i pregar per la cura del planeta. L’acte va tenir lloc el 25 de setembre, darrer diumenge de mes, i va congregar gairebé una trentena de persones que, en el jardí de moreres van seguir els materials de pregària proposats per Justícia i Pau.


Com a cloenda d’aquest Temps de la Creació, el dia 4 d’octubre es va presentar al Vaticà en primícia “LA CARTA”, una pel·lícula-documental sobre el poder de la humanitat per frenar la crisi ecològica. La projecció va tenir lloc a les 18.30h a l’Aula Nova del Sínode, a la Ciutat del Vaticà i el film explica la història del viatge a Roma de diversos líders, compromesos en primera línia en la cura de la casa comuna, per dialogar sobre l’encíclica Laudato Si’ amb el papa Francesc.

“La carta” dona veu a un líder indígena de l’Amazones, un refugiat climàtic i estudiant de Senegal, un jove activista de l’Índia i un equip de científics dels EUA. També inclou una entrevista exclusiva amb el papa Francesc i imatges inèdites dels arxius del Vaticà.

La pel·lícula es pot visualitzar de forma gratuita a YouTube Originals, a través d’un servei de streaming. L’estrena s’ha produit precisament el dia 4 d’octubre, sant Francesc, data de cloenda del Temps de la Creació i data d’entrada oficial de la Santa Seu en l’Acord de París.

Et recomenem