Més de quaranta persones es van apuntar al curs Portar la Comunió als malalts que s´ha fet en el Bisbat de Sant Feliu de Llobregat. La delegació de Pastoral de la Salut va organitzat aquest curs de dos dies (dissabtes 21 de gener i 4 de febrer) per donar formació, especialment, als laics que, enviats pel rector, porten la Comunió a malalts que estan als seus domicilis, als hospitals o a les residències.

La primera classe va ser a càrrec de Mons. Agustí Cortés, que va tractar la importància de l´Eucaristia en la vida del malalt i va dir que “l´Eucaristia és un escàndol per la gent que no té fe”. Va ressaltar “portem la Comunió a qui està mancat d´amor” i com al portar la Comunió “estic portant la Trinitat, l´amor de Déu”. També va explicar la connexió de la comunió amb el sagrament de la Confessió, com “l´Eucaristia no es pot separar de la reconciliació”,  i el valor de la unció dels malalts.

La segona sessió va tractar sobre la cura en el tracte de la Sagrada Eucaristia, explicat per Mn. Vicenç Guinot. A continuació. el pare Francisco Berola, de la comunitat dels camils, va explicar la importància de la relació d´ajudar per part dels voluntaris que visiten malalts.

El segon dia Mn. Xavier Aymerich va desenvolupar la part més teològica a partir dels documents del Magisteri més recents que parlen de l´eucaristia: Ecclesia de Eucharistia, Redemptionis sacramentum, etc. Després Mn. Xavier Sobrevia va explicar aspectes molt concrets i pràctics de com portar la Comunió als malalts i , finalment, Mn. Francesc Tirado va tractar aspectes relacionats amb el dol i el final de la vida.

Les persones que van participar ho van valorar molt positivament, algunes no van poder assistir-hi per falta de places i es tornarà a programar un curs similar més endavant. Des de l’organització també es valora la conveniència de realitzar un curs d´aprofundiment més extens.

Et recomanem