El Monestir de Montserrat i el seu entorn es convertiran, el proper diumenge 19 de novembre, en el centre neuràlgic dels pessebres vivents. Fins a 900 figurants que pertanyen a un total de 34 pessebres humans de totes les diòcesis catalanes seran els encarregats de compondre aquesta gegantina escenificació nadalenca i, a més a més, de commemorar —de les 10.00 h a les 11.00 h, i de les 1200 h a la 1 del migdia— els 800 anys del primer pessebre del qual es té constància, creat a la localitat italiana de Greccio per Sant Francesc d’Assís.

D’aquesta manera, la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya, organitzadora de l’esdeveniment, ha dissenyat un pessebre que contindrà l’Anunciació als Pastors i a Maria, l’Adoració dels Reis, el palau d’Herodes, el campament romà o el mercat d’oficis, entre moltes altres escenes.

Així és com un itinerari circular conduirà els visitants que vulguin aplegar-s’hi per una mostra de les diverses escenes, que es repartiran entre la plaça de Santa Maria, la qual acollirà el mercat, els oficis i les escenes relacionades amb el poble, i les places Sant Jordi i del Museu, amb les escenes relacionades amb l’imperi romà, on es podrà veure la noblesa, els gladiadors i un campament. Al camí dels Degotalls, per la seva part, hi haurà l’anunciació dels pastors i el Reis. L’escenificació s’acabarà amb la tradició de fer cagar el tió.

Et recomenem