Ahir diumenge 20 de juny va ser un dia d’especial joia eclesial, a la nostra diòcesi i més enllà, fins a Mallorca, per l’ordenació diaconal de Joan Francesc Cortès i Ribot, fill de Manacor, i ara ja diaca de l’Església de Sant Feliu de Llobregat.

La celebració va ser molt viscuda per tots els participants, ja sigui presencialment, a la Catedral de Sant Llorenç, com a través de la retransmissió en directe per YouTube, acompanyant cada moment de l’eucaristia i dels ritus de l’ordenació.

Durant la seva homilia, el bisbe Agustí va incidir en la importància cabdal del servei, com a nota característica del diaconat. Deia: «Venim a missa per deixar-nos encomanar la manera que té Jesús d’estimar i de servir-nos. Ara és la tasca i el compromís de Joan Francesc». I per acabar, va fer present, incloent-la en aquesta dimensió de servei, la formació musical i organística del nou diaca, recordant que «per la seva sensibilitat, farà un servei a Déu també dedicant-li la seva capacitat creativa en el món de la bellesa musical», amb una referència al beat mallorquí, quan va expressar el seu desig que «tota la música i tot el cant que fem a l’Església fos, com diu Ramon Llull, un càntic d’amic e amat».

En les paraules d’agraïment final, en Joan Francesc va recordar entranyablement tantes i tantes persones que li han acompanyat, format i estimat al llarg dels anys fins aquest moment, des de la seva família als companys seminaristes i molts preveres, des dels amics i amigues del grup Cinefília, al bisbe Agustí.

Donem gràcies a Déu pel do que rep l’Església en la persona d’aquest nou diaca i preguem per ell, perquè arribi a ser un bon capellà al servei del Poble de Déu.