Coincidint amb el període de presentació de la declaració de la Renda, l’Església llança una campanya per informar sobre el significat que té marcar amb una X la casella de l’Església catòlica, i la d’altres activitats interès social, en la declaració de cada contribuent.

A la pàgina 2 de la Declaració de la Renda hi ha un apartat en què podem decidir donar a l’Església catòlica un 0,7% del que paguem (casella 105), i un altre per assignar un altre 0,7% a «altres finalitats socials» (casella 106). Des de l’Església animem a marcar també la casella d’altres finalitats socials.

  • Marcar la ‘X’ de l’Església és una decisió lliure que no perjudica ningú i no té cap cost, perquè ni et cobren més ni et tornen menys. És un exercici de democràcia fiscal.
  • Es poden marcar simultàniament les caselles de l’Església catòlica i altres finalitats d’interès social.
  • És de les poques coses que podem decidir sobre els nostres impostos. És a dir, si la deixem en blanc, l’Estat és qui decideix per nosaltres sobre aquesta petita quantitat.

A més, darrere de cada X a la casella de l’Església, hi ha una història, persones amb noms, cognoms i cares concretes que han trobat una mà estesa quan les seves vides estaven trencades o a punt d’esclatar. Aquest any, aquestes històries, prenen cos amb el Tino, l’Erika, la Rosa, la María, l’Álvaro, la Blanca i el Guillermo. Són set històries reals. El seu agraïment els ha portat a mostrar públicament la història de les seves biografies. Són conscients, en pròpia pell, de l’abast del gest de marcar la casella de l’Església a la declaració de la renda.

Els continguts més detallats d’aquesta campanya es poden conèixer a través del Full Dominical extra que es publica diumenge 24 d’abril i també al web www.portantos.es, on es poden aprofundir amb material audiovisual els diversos testimonis i les activitats què l’Església realitza amb les aportacions de l’assignació tributària.

Et recomenem