Davant la impossibilitat de poder pelegrinar a Lourdes aquest mes de juny, l’Hospitalitat de Lourdes de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa proposa que la Mare de Déu es faci present a cada diòcesi a través d’un “Pelegrinatge pel territori“. Aquest pelegrinatge es portarà a terme a les delegacions presents a tota la Província Eclesiàstica, del divendres 25 al diumenge 27 de juny i consistirà a reproduir els actes més característiques que es realitzen en els pelegrinatges al santuari de Lourdes.

Els actes del divendres 25 de juny es faran a la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, els del dissabte 26 de juny a la Diòcesi de Terrassa i els del dissabte a la nit i diumenge 27 de juny a l’Arxidiòcesi de Barcelona.

Les celebracions del dia 25 al nostre bisbat seran concretament les següents:

  • 12.00h Missa de benvinguda a Vilafranca del Penedès, presidida pel bisbe Agustí
  • 17.00h Rés del Sant Rosari a la Parròquia de Santa Maria de la Geltrú, a Vilanova i la Geltrú
  • 19.00h Processó de Torxes i seguidament missa a la Parròquia de Sant Joan, a Viladecans

La cloenda d’aquest peculiar pelegrinatge de tres dies pel territori tindrà lloc diumenge 27 de juny al matí, amb la Missa Solemne a la Sagrada Família, presidida per Mons. Joan Josep Omella, Cardenal – Arquebisbe de Barcelona. Serà un acte de retrobament de tota la família hospitalària al complert, al qual s’assistirà amb invitació personalitzada

I una iniciativa més que des de l’organització destaquen és la d’anar a compartir una estona amb aquelles persones malaltes o amb discapacitats que solen participar en els pelegrinatges. L’experiència dels hospitalaris és la dels vincles fortíssims que es generen als pelegrinatges a Lourdes, per això, el propòsit que ningú se senti sol, especialment els qui han patit més la pandèmia. La proposta és concentrar aquesta activitat en el dissabte 26 al migdia i compartir a les xarxes socials imatges i vídeos que mostrin aquest esperit de Lourdes.