DSC02216 delegats FiV

Com us anunciàvem fa unes setmanes, aquest any, del 22 al 26 de juny es posarà fi a l’any “Família Amoris Laetitia“, i aquesta cloenda tindrà lloc a Roma, i finalitzarà amb una trobada amb el papa Francesc.  

Els nostres delegats de Família i Vida la Maite i en Juan Antonio, són els encarregats d’assistir aquest any, i en nom del nostre Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, viatjaran a Roma per a trobar-se amb el papa i poder compartir experiències, gaudir de la convivència amb altres famílies, i conèixer altres testimonis amb l’objectiu de crear més comunitat. Aquesta Trobada de quatre dies, comptarà amb diverses conferències en les quals es parlarà de temes com;  l’Església domèstica i sinodalitat, Joves i vells junts per l’Església del demà, L’amor familiar a prova, Identitat i missió de la família cristiana, El catecumenat matrimonial. Tot acompanyat d’esdeveniments més lúdics com concerts, Tours guiats, activitats de caràcter familiar, i també eucaristies. Aquesta trobada culminarà amb la missa presidida pel papa Francesc, i l’Àngelus, que serà retransmès via streaming, per a poder compartir-ho de manera global i fer créixer així, el sentiment de comunitat i família. 

Aprofitant això els hi hem fet unes quantes preguntes als nostres delegats per saber com estan portant aquestes últimes setmanes de preparació i poder compartir amb vosaltres aquest procés tan maco que estan vivint. 

En Juan Antonio i la Maite ja van participar en la Trobada que va tenir lloc l’any 2006, a València. I recorden aquells dies com un aprenentatge; “Una oportunitat per a escoltar-se els uns amb els altres i s’hi respirava el mateix aire de fraternitat“, i de cara a aquesta nova trobada diuen, estan il·lusionats, tot i saber que la viuran amb el cor dividit, ja que també els hi agradaria viure aquesta experiència amb la seva família. Saben que els acompanya una gran responsabilitat i que tenen el deure d’escoltar i aportar moltes coses.  

Perquè saben que és una experiència inoblidable i molt emocionant, animen a tots a participar, sense haver de moure’s de casa, a la trobada que es farà diumenge 26 de juny a la parròquia de Sant Pere de Ribes i des d’on es retransmetrà en directe les paraules del papa Francesc i “Poder participar en comunió amb l’Església universal del moment de l’Àngelus” ens explica la Maite, “És una oportunitat maca de gaudir d’un dia de comunió“. 

Per acabar, aquests últims dies de preparació, els nostres delegats els estan vivint amb nervis i molta emoció. I d’aquesta trobada esperen que “Tothom pugui obrir-se al do de l’esperit sant i compartir el regal de tenir fe“. Amb la trobada de cloenda del dia 26 de juny a Sant Pere de Ribes el que busquen es que reforci la cohesió de les diferents vicaries i arxiprestats, de les famílies de diferents procedències i enfortir el sentiment de comunitat. 

Et recomanem