Aquest dimecres, 24 de gener, vam celebrar la Festivitat de Sant Francesc de Sales, patró dels periodistes i escriptors, però també es va celebrar la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials, que enguany ha complert la 58a edició. El papa Francesc, en el seu missatge titulat “Intel·ligència artificial i saviesa del cor: per a una comunicació plenament humana”, aborda la influència de la intel·ligència artificial a la societat i destaca la importància de mantenir la humanitat enmig d’avenços tecnològics.

D’altra banda, ahir vam assistir a l’Eucaristia que, va tenir lloc, com cada any, a l’església de Sant Francesc de Sales de Barcelona, amb motiu d’escaure’s la seva onomàstica. Va presidir la missa el bisbe auxiliar de Barcelona, Xavier Vilanova. Entre els preveres concelebrants, hi havia el rector de la parròquia Mn. Ramon Corts. A l’edició d’enguany van assistir diversos periodistes de força mitjans de comunicació del nostre País.

El bisbe Vilanova, durant l’homilia, va recordar-nos que “tots els periodistes tenen una missió molt important que és sembrar, amb les paraules de cadascun d’ells, les notícies i que tots els comunicadors estan al servei de la veritat, del rigor i de la lleialtat”.

Segons el bisbe auxiliar de Barcelona, “la notícia ha d’anar acompanyada de la bondat de cada periodista. Quan algun comunicador intenta criticar alguna cosa, el que provoca, és la divisió i aquest fet fa mal. S’ha d’intentar ser fidels i objectius en plasmar la bona notícia”.

Finalment, el bisbe Xavier, va cloure la seva homilia fent referència als periodistes de l’àmbit eclesial. Els va convidar a donar a conèixer com “l’Església treballa pel bé de la societat i a treballar units per transmetre amb passió el missatge de Jesús». Va exemplificar Sant Francesc de Sales, que “no es va deixar guiar per impulsos”, i va ser un “servidor fidel de la veritat transmetent la bona notícia”.

Et recomanem