Abans del res de l’Àngelus, el papa Francesc ha subratllat que en aquesta festa del Baptisme del Senyor hem de recordar la nostra data de baptisme com un aniversari, ja que és el dia que Déu ens fa fills seus per sempre.

“Jesús inaugura el seu ministeri en acudir a batejar-se amb humilitat, amb sinceritat, com el poble que va al riu Jordà, on Joan, el Baptista, fa un ritu de purificació que expressa el compromís d’abandonar el pecat i convertir-se”, ha recordat el papa Francesc. Aquest esdeveniment, que hem celebrat aquest diumenge 7 de gener, a la Festa de la presentació del Senyor, és recordat pel Sant Pare, durant el res de l’Àngelus, a la Plaça de Sant Pere, en explicar que Jesús, “amb l’ànima i els peus nus ”, demostra que vol estar a prop dels pecadors, que ha vingut per ells, per nosaltres, per tots nosaltres!

L’abraçada infinita
Tots els esdeveniments d’aquell dia, en què l’Esperit Sant» baixa sobre Jesús com un colom i des de dalt la veu del Pare proclama: “Tu ets el meu Fill estimat”, ens parlen del nostre baptisme, que ens ha fet també a nosaltres fills de Déu.

“En efecte, el nostre baptisme no és un gest simbòlic, com el de Joan, sinó un do real de vida divina, eterna; un esdeveniment de gràcia i de comunió amb Déu Pare, Fill i Esperit Sant que ens submergeix en la seva abraçada infinit i ens transmet la força del seu amor que salva”.

Purifica i sana

El Sant Pare ha explicat que en el baptisme Déu entra en nosaltres, ens purifica i ens guareix el nostre cor del pecat, ens fa fills seus per sempre, el seu poble i família, es fa íntim a nosaltres i ja no se’n va.

“El baptisme és, per tant, el do d´una vida nova, és arribar a ser, en Jesús, fills de Déu estimats per sempre”.

La data del meu baptisme

En aquest context, el Pontífex ha exhortat a conèixer el dia del nostre baptisme i festejar-lo, un compromís amb el qual agrairem al Senyor que des de llavors Ell no sols està amb nosaltres, sinó en nosaltres. Un agraïment que el Papa demana sigui estès als nostres pares, que ens van portar a la pica baptismal. I aquest esdeveniment ens porta a la reflexió del Papa.

“Preguntem-nos: soc conscient de l’immens do que porto en mi pel baptisme? Reconec a la meva vida la llum de la presència de Déu, que em veu com el seu fill estimat, com la seva filla estimada?

Déu en nosaltres

Aleshores, com ha conclòs el papa Francesc, en memòria del nostre baptisme, acollim la presència de Déu al nostre interior. “Podem fer-ho amb el senyal de la creu, que traça en nosaltres el record de la gràcia de Déu, que ens estima i vol estar amb nosaltres. Fem-ho junts: En el nom del Pare i del Fill i de l’Esperit Sant”.

I amb el senyal de la Creu del Papa i de tots els presents a la Plaça de Sant Pere, el Pontífex ha demanat a Maria, temple de l’Esperit, ens ajudi a celebrar i acollir les meravelles que el Senyor obra en nosaltres.

Et recomanem