El papa Francesc ha rebut els membres de la Universitat Catòlica de Múrcia en el marc de la celebració pels 25 anys de la institució i els ha desitjat que segueixin treballant des del cor de l’Església per portar Jesucrist a cada home que s’acosta a les aules i a les seves vides.

El papa Francesc ha rebut aquest dijous 4 de gener, a la “casa de Pere”, com ell mateix ha dit en la seva breu salutació, els representants de la Universitat Catòlica de Múrcia (UCAM), amb la mirada posada en la celebració del 25è aniversari de la seva institució i la mort recent del seu fundador José Luis Mendoza Pérez.

En el missatge, pronunciat en castellà, el Pontífex ha recordat que el bisbe de Cartagena va definir Mendoza Pérez com “un germà, un creient, un testimoni de l’amor de Déu, que va voler passar fent el bé”. Segons el papa Francesc, aquestes són unes paraules maquíssimes, ningú no és perfecte, però tots som capaços d’estimar i ser recordats i aquest fet ens apropa a Déu i a la seva misericòrdia.

El bisbe de Roma ha puntualitzat que el senyor José Luis va voler deixar com a llegat una universitat “missionera, evangelitzadora i profundament existencial”, nascuda del cor de l’Església i “impulsada per la força de l’Amor de Déu”. “Perquè, va dir Bergoglio, tot allò que fa el cristià, com a membre de Crist, d’aquesta Església que és la nostra mare, ha de ser missioner, evangelitzador, i precisament per això ha d’estar lligat a la realitat humana, als qüestionaments profunds de l’home i ser essencialment existencial.” En aquesta línia, el Papa ha augurat als acadèmics que “continuïn treballant des del cor de l’Església per portar Jesucrist a cada home que s’acosta a les seves aules, a les seves vides, per formar persones capaces d’acollir a Déu i de testimoniar-ho en qualsevol ambient, construint una societat fraterna on l’Església es percebi en la bona feina dels seus membres”.

Et recomanem